Petak, 29. rujna 2023.

[FOTO] Gimazija ‘Fran Galović’ organizirala 8. Dan za znanost

Gimnazija je pokrenula Dan za znanost s ciljem promocije i popularizacije znanosti

- Advertisement -

Gimnazija ‘Fran Galović’ Koprivnica u subotu je organizirala 8. Dan za znanost.

Prilikom otvaranja manifestacije prigodnim su se riječima obratili ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić, gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

– Nakon što se prije 15-ak godina izgradila zgrada Gimnazije, i možemo reći da ona predstavlja hardver, sve skupa nas puno više veseli da se pokazalo da imamo sjajne profesore koji rade odlične stvari sa svojim učenicima i da sad imamo jako puno generacija koje su pokazale da cijela ova priča ima smisla. Pokazalo se da Gimnazija doista ima sjajnu sadašnjost, a i sto tako i budućnost. Isto tako, stvoreni su brojni mladi ljudi koji će u budućnosti mnogo toga dobroga doprinijeti Koprivnici, Koprivničko-križevačkoj županiji i na kraju Republici Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Jakšić u pozdravnom govoru, zahvalivši se još jednom svima što prenose ime Gimnazije i samog Frana Galovića diljem naše zemlje, a i šire.

- Advertisement -

– Da Gimnazija ima kvalitetne i stručne profesore koji svoje znanje prenose na učenike, pokazuju rezultati nakon mature i kasnije veliki broj upisanih gimnazijalaca na željene fakultete – kazao je poručio je prisutnima zamjenik župana Ljubić.

Nakon svečanosti otvorenja, gradonačelnik Jakšić, njegova zamjenica Ksenija Ostriž, pročelnik Dario Jembrek te predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec i član Uprave Komunalca Goran Međurečan, obišli su više od 40 različitih radionica i izložbenih štandova koje su učenici pripremili u učionicama te na vanjskom dijelu oko Gimnazije, zajedno u suradnji s brojnim obrazovnim i gospodarskim suradnicima.

Inače, Gimnazija je pokrenula Dan za znanost s ciljem promocije i popularizacije znanosti te s ciljem okupljanja što većeg broja sudionika koji će prema vlastitom odabiru interaktivno sudjelovati u raznim aktivnostima s područja fizike, matematike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, psihologije i sve više zastupljene robotike.

Foto: Grad Koprivnica

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti