Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

FOTO Mladi folkloraši predstavili su se u Koprivnici

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa, manifestacija je bila hibridnog karaktera, odnosno, skupine iz Mađarske i Slovenije imale su online nastup

Preporučujemo

Na koprivničkom Zrinskom trgu održan je 13. Međunarodni susreti dječjih folklornih skupina “U bakinom krilu”, a u organizaciji folklornog ansambla Koprivnica i uz potporu Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe-Jadran, Zaklade Hrvatska za djecu i Podravke.

Zbog situacije s pandemijom koronavirusa, manifestacija je bila hibridnog karaktera, odnosno, skupine iz Mađarske i Slovenije imale su online nastup.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, prilikom pozdravnog govora, izrazila je veliko zadovoljstvo što se okupio veliki broj dječjih folklornih skupina, koje na sebi svojstven način predstavljaju svoj kraj te tako postaju čuvarima kulturne baštine kraja. Čast da otvori 13. susrete pripala je zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću.

Brojnim posjetiteljima predstavili su se skupine KUD “Donji Vidovec”, KUD “Ivančice”, OFS “Dragatuš”, KUD “Ljuba voda”, FA “Furjecske”, KUD “Šumari” i domaćin Folklorni ansambl Koprivnica.

Foto: koprivnica.hr

- Advertisement -

Najnovije objave