Srijeda, 24. srpnja 2024.

FOTO Održana svečana sjednica povodom 30. obljetnice Općine Rasinja

Zlatne plakete Općine Rasinja primili su NK Tehničar Cvetkovec, Vinarija Kostanjevec, Seljačko domaćinstvo Gudan, Stjepan Oroš, Ivica Grudić, Slavko Štampfl i posthumno Josip Mlinarić

- Oglas -

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Rasinja i blagdan svetog Križa.

U društvenom domu u Rasinju okupili su se brojni uzvanici, među kojima su bili i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i koprivnička dogradonačelnica Ksenija Ostriž. Svečanoj sjednici prisustvovali su i predstavnici županijskih ustanova – županijske Turističke zajednice, županijskog Zavoda za javno zdravstvo, PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ, županijske Vatrogasne zajednice, članovi Županijske skupštine, načelnici općina te ostali uzvanici.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Općine Rasinja Zvonimir Fajfarić koji je gostima predstavio najvažnije aktivnosti, a zatim se načelnik Danimir Kolman povodom 30. obljetnice osvrnuo na općinski razvoj, s naglaskom na posljednjih nekoliko godina.

- Oglas -

Kazao je kako su svim projektima pokušali postići ujednačeni razvoj općine i veću kvalitetu života mještana, a posebno je izrazio zadovoljstvo što će vodovodnom mrežom biti pokrivena sva naselja.

Od kapitalnih projekata načelnik Kolman je izdvojio izgradnju školske sportske dvorane, koja je realizirana u partnerstvu s Kaoprivničko-križevačkom županijom i služi na ponos čitavoj lokalnoj zajednici, a osim školske djece, koriste ju brojne udruge i sportaši. Također je spomenuo i još jedan projekt koji se provodi u suradnji sa Županijom, a riječ je o obnovi dvorca Inkey, koji će unaprijediti turističke potencijale općine.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke svim mještanima, članovima Općinskog vijeća i vodstvu Općine Rasinja, izrazivši zadovoljstvo brojnim projektima koji podižu standard života u ovom kraju. Napomenuo je kako se vidi da se mnogo ulaže u razvoj općine u svim segmentima te je istaknuo izgradnju školske sportske dvorane, koja je jedna od pet izgrađenih u partnerstvu s općinama i koja će zasigurno dati poticaj boljim demografskim prilikama. Što se tiče daljnjih planova dodao je kako će se nadograditi osnovna škola u sklopu uvođenja jednosmjenske nastave te je vodstvu Općine Rasinja poželio mnogo uspjeha i nastavak odlične suradnje s Koprivničko-križevačkom županijom.

U ime okupljenih predstavnika jedinica lokalne samouprave obratio se načelnik Općine Gola Stjepan Milinković koji je Općinu Rasinja pohvalio na napretku, a zatim su dodijeljene zlatne plakete zaslužnima. To su NK Tehničar Cvetkovec, Vinarija Kostanjevec, Seljačko domaćinstvo Gudan, Stjepan Oroš, Ivica Grudić, Slavko Štampfl i posthumno Josip Mlinarić, čija je supruga Ana zahvalila svima u ime nagrađenih.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi i članice pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja, a dodajmo i da je uoči svečane sjednice održana i sveta misa u crkvi Našašča svetog Križa u Rasinji.

- Oglas -

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti