Četvrtak, 22. veljače 2024.

FOTO Podravka osvojila Hrvatski kup, a trener Mrđen kaže: ‘Prava smo ekipa’

Podravka Vegeta po 24. put podigla je pehar Hrvatskog rukometnog kupa za žene, a treneru Goranu Mrđenu to je bila peta titula u Kupu

- Oglas -

Očekivano, rukometašice Podravke Vegete nisu imale (većih) problema u finalnoj utakmici Hrvatskog kupa i na kraju su pobijedile Bjelovar rezultatom 33:20. Svim ljubiteljima rukometa bilo je jasno da će to biti jednosmjerna utakmica jer je ekipa Gorana Mrđena praktički trofej osvojila već pobjedom protiv najvećeg rivala Lokomotive u polufinalu turnira u Poreču.

Podravka Vegeta po 24. put podigla je pehar Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

Veliko slavlje rukometašica Podravke Vegete i vodstva kluba nakon osvojenog Kupa
Veliko slavlje rukometašica Podravke Vegete i vodstva kluba nakon osvojenog Kupa // Foto: Ivan Brkić

Treneru Goranu Mrđenu je ovo ujedno i peta titula u Kupu s Podravkom i sreću nakon utakmice nije skrivao.

- Oglas -

“Sigurno da mi je drago jer kad sam preuzeo ekipu bilo je turbulencija, odlazaka i povreda. Imali smo stvarno teških trenutaka, korone, jako naporan tempo Lige prvaka. Čestitam mojoj ekipi jer su prava klapa i mislim da je to u velikoj mjeri bilo presudno za osvajanje. Kako god je bila priča o ‘finalu prije finala’ s Lokomotivom, objektivno po nekom rejtingu je, ali uvijek je finale finale. Krenuli smo ok s Bjelovarom pa su nas malo uvukli i izvukli iz nas energiju pa smo se malo usporili. U drugom poluvremenu smo se malo trgnuli i zasluženo dobili”, istaknuo je zadovoljni Podravkin trener.

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen
Trener Podravke Vegete Goran Mrđen // Foto: Ivan Brkić

Gabriela Gudelj je podigla svoj prvi trofej u karijeri i osjećaj je bio neopisiv.

“Ovo je za mene jedan poseban i emotivan trenutak. U ekipu sam došla nakon nove godine i imali smo Kup u našem cilju uz prvenstvo i nastojanje da što bolji otpor pružamo u Ligi prvakinja. Rekli smo si da idemo do kraja sve pobijediti i ostvariti sve što možemo, a jedan smo trofej danas zasluženo podigli. Jako sam ponosna na cijelu ekipu jer ginemo jedna za drugu i jer smo pokazale da smo jedinstvene što je naša najveća pobjeda. Želim da do kraja odradimo sve kako treba, a isto tako Podravki želim da im ovo nije posljednji trofej i neka ih sreća prati i u prvenstvu i u Kupu u narednim sezonama”, rekla je Gabriela Gudelj, koja na kraju sezone prelazi u rumunjski Baia Mare.

Foto: Ivan Brkić

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti