Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Policija u pretrazi kuća muškaraca pronašla marihuanu i improvizirane laboratorije

Vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a opreme za uzgoj oko 10 tisuća eura

- Oglas -

Krapinsko-zagorski policajci su u utorak na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu na tri lokacije izvršili pretrage obiteljskih kuća i osobnih automobila na području Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

“Izvršenim pretragama policajci pronašli su četiri indoor šatora, odnosno laboratorija s umjetnim rasvjetom i ventilacijom, 22 stabljike konoplje, 1970,7 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje, razna oprema za uzgoj marihuane, nekoliko tisuća eura i 23 komada puščanog streljiva”, priopćila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Pronađena marihuana
Foto: PU krapinsko-zagorska

U obiteljskoj kući na području Velikog Trgovišća kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađen je laboratorij s tri indoor šatora i kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje u kojima je bilo zasađeno 17 biljaka marihuane.

- Oglas -

Također, pronađeno je i 1944,2 grama marihuane, 120 komada sjemenki konoplje, više komada razne opreme za potrebe uzgoja marihuane i nekoliko tisuća eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Pronađena marihuana
Foto: PU krapinsko-zagorska

Nadalje, tijekom pretrage na području Zagrebačke županije, odnosno Bistre, kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađeno je 24 grama marihuane, indoor šator s kompletnom opremom (umjetna rasvjeta i ventilacija) za uzgoj konoplje s pet zasađenih biljaka marihuane i nekoliko tisuća eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv 30-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava.

Također, na području Bistre, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina, pronađeno 2,5 grama marihuane i 23 komada puščanog streljiva, zbog čega će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana.

- Oglas -
Pronađena marihuana
Foto: PU krapinsko-zagorska

Kako je priopćila PU krapinsko-zagorska, vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a opreme za uzgoj oko 10 tisuća eura.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti