Nedjelja, 25. veljače 2024.

FOTO Proslavljen Dan Osnovne škole Andrije Palmovića u Rasinji

U pozdravnom govoru ravnatelj škole Krunoslav Belaj naglasio je kako se ove godine obilježava 30 godina od preseljenja u novu školsku zgradu, nakon što je 1993. godine stara zgrada oštećena u potresu

- Oglas -

Osnovna škola Andrije Palmovića Rasinja proslavila je u ponedjeljak, 27. studenog, Dan škole.

Na taj datum 1847. godine rođen je u Rasinji Andrija Palmović, hrvatski pjesnik i svećenik po kojem škola nosi naziv.

Obilježavanje je započelo već u jutarnjim satima svetom misom za sve preminule učenike i djelatnike škole te za pokojnog Andriju Palmovića.

- Oglas -

Nakon mise, predstavnici škole posjetili su njegovu rodnu kuću gdje su položili vijenac i zapalili svijeće. Središnji dio proslave bio je kulturno-umjetnički program u školskoj sportskoj dvorani.

Osim učenika i djelatnika škole, program su pratili i brojni gosti među kojima i pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije Ana Mušlek, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, predstavnici Srpskog narodnog vijeća, predstavnici vjerskih zajednica, članovi školskog odbora, umirovljenici, roditelji te bake i djedovi učenika.

U pozdravnom govoru ravnatelj škole Krunoslav Belaj naglasio je kako se ove godine obilježava 30 godina od preseljenja u novu školsku zgradu, nakon što je 1993. godine stara zgrada oštećena u potresu.

Nakon prigodnih govora uvaženih gostiju, svi su zajedno mogli uživati u prekrasnim recitacijama, pjesmama, plesu, interpretacijama te folklornim izvedbama koje su izvodili učenici škole.

- Oglas -

Foto: OŠ Andrije Palmovića Rasinja

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti