Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO U općini Križ lijepim aktivnostima obilježili Dan planeta Zemlje

Različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša

- Oglas -

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Različitim događanjima i akcijama nastoji se skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja te ih potaknuti da osvijeste problem zagađenja okoliša.

U općini Križ tim povodom u petak je održana edukativna akcija, “Zelena čistka”, u parku u Križu, a u sklopu koje su djeca i načelnik Marko Magdić zajedno posadili dva drva u parku.

Ova edukativna akcija bila je namijenjena upravo najmlađima, a poduprli su je trgovačko društvo Ivakop Ivanić-Grad, Poduzetnička zona Križ te Dječji vrtić Križić-kružić Križ, koji je u sklopu zelene čistke održao projektni dan, odnosno zanimljive edukativne radionice za najmlađe.

- Oglas -

Nakon dobro obavljenog posla svi su se osladili štrudlama i sokovima.

U subotu su, pak, djeca mogla uživati u besplatnoj predstavi Teatra Gavran pod nazivom Zeko eko traži mamu, a koja je održana u Domu kulture Josip Badalić u Križu.

Foto: Općina Križ

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti