Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

FOTO Uspješno završen 30. Memorijalni rukometni turnir ‘Goran Vrbošić Vrba’, Sisak u finalu pobijedio Valpovku

Turnir, koji je jedan od najdugovječnijih u Hrvatskoj, igra se u spomen na tragično poginulog mladog dragovoljca Domovinskog rata, Koprivničanca i rukometaša Gorana Vrbošića-Vrbu

- Oglas -

U organizaciji RK Koprivnice završio je u nedjelju jubilarni 30. Memorijalni rukometni turnir “Goran Vrbošić-Vrba”.

U školsko-sportskoj dvorani Josip Samaržija Bepo, uz domaćina Koprivnicu, na ovogodišnjem jakom turniru sudjelovali su i RK Sisak, RK Rovinj, RK Valpovka iz Valpova, RK Rudar iz Ruda i RK Nexe iz Našica.

Svečanosti otvorenja turnira prisustvovala je Goranova majka Katica s obitelji, kojoj je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić uručio buket cvijeća. Ispred Koprivničko-križevačke županije okupljenima se prigodnim riječima obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

- Oglas -

Turnir, koji je jedan od najdugovječnijih u Hrvatskoj, igra se u spomen na tragično poginulog mladog dragovoljca Domovinskog rata, Koprivničanca i rukometaša Gorana Vrbošića-Vrbu.

Što se tiče rezultata, u prijateljskom susretu našički Nexe pobijedio je Rudar rezultatom 36:27, a 30. Memorijalni rukometni turnir “Goran Vrbošić-Vrba” osvojila je ekipa Siska koja je u finalu svladala Valpovku s 25:21.

U susretu za treće mjesto Rovinj je svladao domaću Koprivnicu s 27:22.

Memorijalni rukometni turnir “Goran Vrbošić-Vrba”

RK Koprivnica – RK Sisak 21:24

- Oglas -

RK Rovinj – RK Valpovka 22:27

RK Nexe – RK Rudar 36:27 (prijateljska utakmica)

RK Koprivnica – RK Rovinj 22:27 (utakmica za 3. mjesto)

RK Sisak – RK Valpovka 25:21 (utakmica za 1. mjesto)

Podsjetimo, bogat program ovogodišnjeg 30. Memorijalnog turnira “Goran Vrbošić-Vrba” zaočeo je u petak sjajnim koncertom klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice & Jazz orkestra Oružanih snaga RH u koprivničkoj srednjoškolskoj dvorani.

U subotu je održana sveta misa u kapeli svetog Florijana u sklopu Doma zdravlja, a nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća na koprivničkom groblju Pri svetom Duhu, u Domu mladih je održana i svečana akademija na kojoj je satnik Goran Vrbošić-Vrba posmrtno odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, za hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu.

Odlikovanje je Goranovoj majci Katici uručio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, umirovljeni general-pukovnik Slavko Barić.

Foto: RK Koprivnica i Grad Koprivnica

Cijelu fotogaleriju s turnira možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti