Četvrtak, 29. veljače 2024.

[FOTO, VIDEO] Svečanom sjednicom Koprivnica proslavila rođendan, dodijeljena gradska priznanja

Na sjednici je bilo riječi o učinjenom u proteklih godinu dana od posljednjeg gradskog rođendana, kao i o budućim planovima koje je predstavio gradonačelnik Mišel Jakšić

- Oglas -

Svečanom sjednicom u dvorani Domoljuba u petak je obilježen Dan Grada Koprivnice i 667. obljetnica od proglašenja slobodnim kraljevskim gradom.

Svečanu sjednicu svojim su dolaskom uveličali izaslanik predsjednika RH Orsat Miljenić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Mladen Markač, izaslanik Vlade Ivan Malenica, koprivničko-križevački župan Darko Koren, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, bivši gradonačelnici Koprivnice Zvonimir Mršić i Vesna Želježnjak te ostali uzvanici.

Na sjednici je bilo riječi o učinjenom u proteklih godinu dana od posljednjeg gradskog rođendana, kao i o budućim planovima koje je predstavio gradonačelnik Mišel Jakšić.

- Oglas -
Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić // Foto: Luka Krušec/Lumedia

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal obratio se videom jer zbog bolesti nije mogao biti nazočan svečanosti.

Video zapise sa sjednice u Domoljubu možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Na kraju sjednice dodijeljena su javna priznanja Grada Koprivnice. Medalje Grada Koprivnice za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi dobili su Đurđa Jurenec, Marijan Buzina, Krunoslav Domović, Slavko Lončarić, Želimir Restović i Antun Talan.

Medalja Grada dodijeljena je i Adeli Sočev za iznimne zasluge u promicanju socijalne skrbi i humanitarnog rada, Vesnici Mlinarić za izuzetna postignuća učenika na natjecanjima u zemlji i inozemstvu i izniman doprinos u odgoju i obrazovanju djece i mladih, Ivanu Petaku za sveukupni doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sportskog ribolova, Krunoslavu Jajetiću za iznimne zasluge u području izdavaštva i 30 godina postojanja Šarenog dućana, Ivici Jurencu za iznimne zasluge u području promicanja vrijednosti Domovinskog rata, radu s braniteljima i braniteljskim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata te Zdravku Dizdaru za izuzetne zasluge višegodišnjeg istraživanja Danice, 1. koncentracijskog logora u NDH.

Plaketa Grada Koprivnice dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jagnjedovec u povodu 90. obljetnice djelovanja i za sveukupan doprinos razvoju vatrogastva, Forumu udruge nezavisne kulture – FUNK za iznimne zasluge u području razvoja kulture u gradu Koprivnici te Sveučilištu Sjever za iznimne zasluge u području visokoškolskog obrazovanja i njegovog razvoja u gradu Koprivnici.

- Oglas -

Hrvatsku himnu otpjevao je Marko Košutić koji je kasnije s Marinom Hraščancem izveo pjesmu ‘Podravina moja spi’. Marta Redžep i Rajnard Hraščanec izveli su pjesmu ‘Koprivnica, grade moj’ uz pratnju Marina Hraščanca na klaviru.

FOTO: Luka Krušec/Lumedia

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti