Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Restoran Štagelj oduševit će vas novim jelima, file losos pastrve i creme brulee senzacionalni su

Chef Tomislav Rezo osmislio je tri nova bistro jela čija se premijera očekuje početkom ožujka. Nas su oduševila, zasigurno će i vas

- Oglas -

Kao što već zasigurno znate s vremena na vrijeme Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici svoj redovni jelovnik oplemeni novim jelima. Chef Tomislav Rezo osmislio je tri nova bistro jela čija se premijera očekuje početkom ožujka.

Za početak probali smo file losos pastrve s kremom od cvjetače uz grillane šparoge i ukiseljenu korabicu s kurkumom. Tanko narezan file losos pastrve završen je u umaku od maslaca, lješnjaka, limete, češnjaka i peršina.

Takva kombinacija definitivno je bila pun pogodak. File je bio ukusan, sočan i lijepo začinjen, a šparoge na grillu i ukiseljena korabica s kurkumom dale su potrebnu svježinu. Servis je bio besprijekoran.

- Oglas -
File losos pastrve
File losos pastrve // Foto: Miroslav Mirković

Svinjski kare za gurmane

Nakon ove zanimljive riblje kombinacije, probali smo i svinjski kare pečen na lava grillu. Svinjetina je bila fino obrađena, nije izgubila sočnost, a servirana je originalno na kuhanom krumpiru koji je sotiran na maslacu s ružmarinom i krušnim mrvicama. Cijelo jelo dobro je zaokružio džem od jabuka i luka te umak od crvene paprike. Ako niste toliki ljubitelj riječne ribe, tada će ovaj komad mesa biti više za vas.

Svinjski kare pečen na lava grillu
Svinjski kare pečen na lava grillu // Foto: Miroslav Mirković

Za kraj probali smo i njihovu pirjanu teleću lopaticu u finom umaku. Teletina je bila sporo kuhana tako da se pri konzumaciji doslovno raspadala, a teleći demiglace umak sve je to fino zaokružio i upotpunio. Sve lijepo odrađeno, a ukusi teletine lijepo su dolazili do izražaja. Kao prilog servirana je tradicionalna heljdina kaša i čips od celera. Ovo nešto jednostavnije jelo idealno je za sve one koji možda nisu toliki fanovi svinjetine.

Pirjana teleća lopatica u finom umaku
Pirjana teleća lopatica u finom umaku // Foto: Miroslav Mirković

Veliko finale

Nakon ovih glavnih jela, odlučili smo se i zasladiti. Ako ste ljubitelji slastica onda velika preporuka da probate Štageljov creme brulee s kremom od sira i limuna. Desert nije presladak što je veliki plus, a idealno će ići nakon mesnih jela jer nije previše zakusan. Krema od sira i limuna kremasta je i osvježavajuća, a creme brulee fantastičan.

Štageljov creme brulee s kremom od sira i limuna
Štageljov creme brulee s kremom od sira i limuna // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti