U povodu skorašnjeg otvaranja predivne terase koprivničkog restorana Štagelj odlučili smo probati njihova dva nova jela koja su odnedavna u ponudi.
Teleći medaljoni u umaku od kadulje i pršuta dobra je klasika kojoj će rijetko tko moći odoljeti. Medaljoni od telećeg bifetka bili su taman pečeni, mekani te izrazito sočni, a umak od pršuta i kadulje idealno je nadopunjavao cijelu priču. Za kraj tu se lijepo uklopio i hrskavi radič koji je dao neku svježinu cijelom jelu.
![Teleći medaljoni u umaku od kadulje i pršuta](https://www.klikaj.hr/wp-content/uploads/2023/03/teleci_medaljoni_mm.jpg)
Nama osobno se svidjela takva ideja. Naime, previše puta smo doživjeli da kuhari u svom radnom vijeku zaborave koliko je bitno da hrana osim što treba biti ukusna, mora i lijepo izgledati. Uz to, kao prilog su bili servirani kroketi koji su definitivno bili bolji izbor od klasičnog krumpira.
![Pljukanci s biftekom i telećim fileom](https://www.klikaj.hr/wp-content/uploads/2023/03/pljukanci_s_biftekom_mm-1.jpg)
Koliko god nam se prvo jelo svidjelo, blagu prednost bismo ipak dali pljukancima s biftekom i telećim fileom. Za početak radilo se o istarskim pljukancima koji su bili kuhani “al dente”, dok je umak bio divno pripremljen. Reducirani umak od goveđeg temeljca sa šumskim gljivama, podravskim špekom i dimljenom crvenom paprikom idealno su nadopunili ovo jelo. Meso je bilo lijepo začinjeno, ukusno i sočno.
Cijene:
Teleći medaljoni u umaku od kadulje i pršuta – 18,00 eura
Pljukanci s biftekom i telećim fileom – 14,00 eura
![Teleći medaljoni u umaku od kadulje i pršuta](https://www.klikaj.hr/wp-content/uploads/2023/03/teleci_medaljoni_mm-1.jpg)
![Teleći medaljoni i pljukanci s biftekom](https://www.klikaj.hr/wp-content/uploads/2023/03/teleci_medaljoni_pljukanci_s_biftekom_mm.jpg)