Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

Grad Đurđevac i ove godine prijavio projekt pomoćnika u nastavi za osnovnoškolce

Svake godine nam je cilj zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja, rekao je gradonačelnik Janči

Preporučujemo

Grad Đurđevac još je prije osam godine prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi pa tako sredstva za financiranje projekta svake godine osigurava putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te iz vlastitog proračuna.

I ove je godine Grad prijavio projekt pomoćnika u nastavi na javni natječaj Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju, a nakon provjere projektnog prijedloga očekuje se i odluka o financiranju.

Predviđa se zapošljavanje čak 17 pomoćnika u nastavi za 17 učenika s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 770.000 kuna, od kojih će Europska unija sufinancirati 90 posto, a razliku će osigurati Grad Đurđevac iz proračunskih sredstava.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim putem nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

“Svake godine nam je cilj zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Dio pomoćnika u nastavi će biti raspoređeni i u Područnu školu za djecu s teškoćama u razvoju gdje boravi velik broj djece s različitim teškoćama, stoga je tamo i veća potreba za pomoćnicima. Svako dijete je drugačije, što znači da je pojedinom učeniku potrebno prilagođavati sadržaje i metode rada. Pomoćnici u nastavi za svoje učenike moraju imati beskrajno strpljenje i razumijevanje”, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Advertisement -

Najnovije objave