Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Grad Đurđevac nabavlja radne bilježnice za sve osnovnoškolce, srednjoškolcima 500 kn za nabavu udžbenika

Već tradicionalno, Grad Đurđevac će prvašiće na prvi školski dan razveseliti i novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza

Preporučujemo

Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Odluka je kao dopuna stavljena na današnji dnevni red sjednice, a vijećnici su je jednoglasno podržali.

-U proračunu za ovu godinu osigurali smo sredstva u iznosu od 500.000 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te nabavu radnih bilježnica i materijala za osnovnoškolce uključujući i učenike Područne škole Suha Katalena čiji osnivač nije Grad Đurđevac. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava udžbenike, dok će Grad Đurđevac u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina – naglasio je gradonačelnik.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školskim klupama, tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

– Ovo je već osma godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima. I ove će godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost grada.

Već tradicionalno, Grad Đurđevac će prvašiće na prvi školski dan razveseliti i novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza. Sve je to samo nastavak mjera koje Grad svake školske godine osigurava za svoje učenike.

Roditelji srednjoškolca, učenika Područne škole Suha Katalena i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika. Navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti u Gradsku upravu najkasnije do 30. rujna 2022. godine.

U nastavku možete preuzeti obrasce zahtjeva za sufinanciranje nabave udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala:

Zahtjev za sufinanciranje – SREDNJA ŠKOLA I UČENICI ODJELA ZA DJECU S TEŠKOĆAMA 2022 2023

Zahtjev za sufinanciranje radnih bilježnica i materijala- Suha Katalena 2022 2023

- Advertisement -

Najnovije objave