Srijeda, 1. prosinca 2021.

Grad Đurđevac ostvario rekordno visoko izvršenje polugodišnjeg proračuna od 52 milijuna kuna

Na izvršenje polugodišnjeg proračuna osvrnuo se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca

Preporučujemo

U Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca na kojoj su vijećnici izglasali polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Đurđevca od 52 milijuna kuna.

– Ukupni prihodi u šest mjeseci od 52 milijuna kuna su više nego polovica prošlogodišnje realizacije proračuna koja je bila rekordna u iznosu od 93 mil. kuna. Najveći dio odnosi se na prihode po projektima financiranim iz europskih sredstva gdje se preko 26 mil. kuna odnosi na projekte uređenja zgrade MUP-a, Prirodne baštine, Poslovne zone A-sjever, Kuća podrške Mali princ, uređenja trim staze Borik, opremanja zgrade Sveučilišta Sjever, Kuće osmijeha te Sortirnice.

Važno je spomenuti povećanu realizacije rente i poreza na dohodak koja je veća od planirane, a koju smo planirani na temelju realizacije od prošle godine. Ovakav prihod nam daje sigurnost u stabilnost proračuna i u ispravnost naših zacrtanih projekata i ciljeva u ovoj godini – rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca.

Na izvršenje polugodišnjeg proračuna osvrnuo se i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

– Visoka realizacija proračuna u dijelu povećanog poreza na dohodak na području grada pokazuje da dolazi do povećanju plaća jer se radi o prihodu koji dolazi od prihoda ljudi koji imaju boravište i prebivalište u Đurđevcu. To su samo pokazatelji gospodarskog napretka i razvoja, što nam dokazuju i te brojke koje nam daju sigurnost i pokazuju kretanje u pozitivnom smjeru ključnog segmenta, a to je gospodarstvo – zaključio je Željko Lacković.

 

Najnovije objave