Srijeda, 1. prosinca 2021.

Gradonačelnik Janči podnio polugodišnji izvještaj o radu, razvoj gospodarstva u prvom planu

U svom izvješću, gradonačelnik je spomenuo da je u ovoj godini završeno ukupno 12 projekata

Preporučujemo

Na četvrtoj sjednici aktualnog saziva Gradskog vijeća Grada Đurđevca gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči podnio je prisutnim vijećnicima Izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine.

– Naglasak je bio na razvoju gospodarstva Grada Đurđevca te na razvoju komunalnih aktivnosti i samoj pripremi komunalnih projekata u gradu, a jedan od najvećih projekta koji se provodi na području Đurđevca je projekt Aglomeracije uz provedbu projekata gospodarenja otpadom – rekao je Janči.

Gradonačelnik se osvrnuo i na poslovanje gradskih ustanova za prvu polovicu ove godine.

– Moram spomenuti da su ove godine sva djeca upisana u vrtić jer smo pronašli rješenje te tri grupe predškolaca preselili u nove prostore Osnovne škole. Vrtić je u novoj pedagoškoj godini upisalo 80 nove djece, a nastava će se zbog poštivanja epidemioloških mjera odvijati u dvije smjene – spomenuo je Hrvoje Janči.

U svom izvješću, gradonačelnik je spomenuo da je u ovoj godini završeno ukupno 12 projekata od kojih je istaknuo Obnovu zgrade MUP-a, razvoj infrastrukture u Poslovnoj zoni A-Sjever, rekonstrukciju raskrižja Grkinske ulice i ulice Miroslava Krleže, uređenje okoliša oko Doma kulture te uređenje dječjih igrališta u prigradskim naseljima.

– U provedbi su trenutno projekt Aglomeracije, na kojem se intenzivno radilo od početka ove godine, a u završnoj fazi je i projekt Prirodne baštine. Projekti na gospodarenju otpadom koji se odnose i na održivi razvoj bit će nam i dalje u intenzivnom fokusu ove godine i početkom iduće pri čemu moram spomenuti i nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, spremnike za papir, plastiku i bio otpad. Osim toga, provodit ćemo i projekt nabave komunalnih vozila, a od iznimne važnosti su projekti izgradnje sortirnice i kompostane za koje su provedene javne nabave za izgradnju i opremanje – istaknuo je gradonačelnik Grada Đurđevca.

Provode se još i projekti za obrazovanje u vrtiću, Maslačak za sve te u školi projekti Pomoćnici u nastavi, Školska shema te Osiguranje besplatne prehrane za učenike u riziku od siromaštva, kao i četiri projekta za podizanje socijalnog standarda na području grada, projekt Snaga pomoći, Kuća Podrške Mali princ, Kuća osmijeha te Centar za osobe s invaliditetom u vrijednosti od 32 mil. kuna, a koji su sufinancirani u 100-postonom iznosu od strane europskih fondova.

– U prvih šest mjeseci ove godine prijavljeno je osam projekata na sufinanciranje iz europskih sredstava za koje očekujemo rezultate. I dalje smo aktivni te pripremamo projektnu dokumentaciju za natječaje iz novog provedbenog razdoblja iz sredstava oporavka i otpornosti te vjerujem da ćemo biti spremni kad se ti natječaji objave – zaključio je gradonačelnik.

Najnovije objave