Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Grad Đurđevac prošle godine ostvario rekordan proračun, realizirani brojni projekti

"Sve gradske ustanove i Grad posluju pozitivno te se odgovorno upravlja sredstvima proračuna", naglasio je gradonačelnik Janči

- Oglas -

Izvješćem o izvršenju proračuna za 2023., koje je gradskim vijećnicima na 32. redovnoj sjednici podnio gradonačelnik Hrvoje Janči, vidljivo je da je prošla godina za Grad Đurđevac bila iznimno uspješna.

Naime, realiziran je rekordan proračun u iznosu od 15 milijuna i 895 tisuća eura, a višak primitaka i rashoda, nakon što se ubroji i protekla godina, iznosi 905 tisuća eura.

“To su namjenska sredstva za projekte koji još nisu do kraja realizirani”, rekao je gradonačelnik Janči.

- Oglas -

Da je Grad Đurđevac i lani bio među prvima u Hrvatskoj po povlačenju europskih novaca te da su s tim sredstvima realizirani brojni projekti, potvrđuje i stavka u lanjskom proračunu od 9 i pol milijuna eura koji su utrošeni u realizaciju važnih projekata.

Od većih projekata, gradonačelnik Janči je istaknuo obnovu glavnog gradskog trga, izradu ograde na odlagalištu otpada, zamjenu krovišta na utvrdi Stari grad, završetak projekta Kuća podrške Mali princ, dogradnju vrtića, izgradnju i opremanje Centra za osobe s invaliditetom i sortirnicu.

“Sve gradske ustanove i Grad posluju pozitivno te se odgovorno upravlja sredstvima proračuna”, naglasio je Janči.

FOTO Centar za osobe s invaliditetom u Đurđevcu primio prve korisnike: ‘Ovo je hotel visoke kategorije’

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti