Utorak, 25. siječnja 2022.

Grad Koprivnica i partneri osigurali besplatne bilježnice i majice za prvašiće

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za 279 prvašića

Preporučujemo

U novoizgrađenoj Sportskoj dvorani Vinko Zember predstavljen je po 15. put projekt „Veselo u školu“. Grad Koprivnica i mnogobrojni partneri na ovaj način predstavljaju aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za 279 prvašića.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, njegovu zamjenicu Kseniju Ostriž, pročelnike Anu Mlinarić i Darija Jembreka te predstavnika partnera projekta, konferenciji su prisustvovale i ravnateljica OŠ Đuro Ester“ Sanja Prelogović, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić Buhanec, COOR-a „Podravsko sunce“ Radmila Popović i ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac.

– Jako nam je drago da se napokon vraćamo u jedan malo normalniji okvir djelovanja nego što je to bilo prije godinu dana. Od sveg srca im želim uspješan povratak, da uživaju što više nisu online, da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških preporuka i držim fige da mogu normalno polaziti školu i uživati u svojim školskim danima – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Ova školska godina započet će s jednim prvašićem više nego prošle pa je gradonačelnik poseban apel uputio svim sudionicima u prometu da posebnu pažnju obrate na školarce, pogotovo u prvim danima dok traje prilagodba na ulazak u školske klupe.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2434 učenika. Učenici od 1. do 4. razreda u paketu će imati 14 bilježnica, a učenici od 5. do 8. razreda 19 bilježnica. Ukupno je tiskano 42.460 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 200 tisuća kuna, od čega su partneri osigurali skoro cijeli iznos, odnosno 190 tisuća kuna. Za nabavu radnih bilježnica u gradskom je proračunu osigurano 729 tisuća kuna, dok je za pamučne majice izdvojeno 20 tisuća kuna.

Posebnost ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ je suradnja s lokalnim umjetnicima. Vizualna rješenja za bilježnice Grada Koprivnice, Komunalca i Koprivničkih voda izradili su Iva Bolfek, Andreja Živko i Zvonimir Haramija Hans.

- Advertisement -

Najnovije objave