Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Grad Koprivnica: ‘Idemo u rušenje stare kuće u Esterovoj ulici’

Sinoć je došlo do urušavanja dijela stare kuće u Ulici Đure Estera 19 u Koprivnici. Sada je pala odluka da se ide u uklanjanje objekta

- Oglas -

Sinoć je došlo do urušavanja dijela objekta u Ulici Đure Estera 19 u Koprivnici, nasuprot franjevačke crkve.

Službe Grada Koprivnice te predstavnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru izašle su danas na teren te utvrdile stanje objekta. Utvrđeno je da je objekt u vrlo lošem stanju te će se u suradnji Grada Koprivnice, Konzervatorskog odjela i Državne inspekcije pristupiti uklanjanju objekta sukladno zakonskim propisima.

Objekt je u vlasništvu Grada Koprivnice te je predviđen za rekonstrukciju.

- Oglas -

“Grad Koprivnica je prijavio projektni prijedlog Muzejski trg na poziv ‘Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti – GRUPA 1 (NPOO.C1.6.R1-I1.01)’.

Projektni prijedlog je na rezervnoj listi, što znači da ako se poveća alokacija sredstava za navedeni poziv, potencijalno možemo ući u krug sufinanciranja projekta. S obzirom na to da je Grad Koprivnica u najrazvijenijoj skupini gradova (VIII skupina), samim time u startu često gubimo bodove prema tablici bodovanja.

Rekonstrukcijom objekta zgrada će se koristiti za potrebe uprave Muzeja Grada Koprivnice”, priopćili su upravo iz koprivničke gradske uprave.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti