Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Manifestacija Rikićevo proljeće pokazala se kao pun pogodak, dobiva li Novo Selo Podravsko status hrvatskog ‘Sela ruža’?

Rikićevo proljeće manifestacija je posvećena hrvatskom glumcu Rikardu Brzeski - Rikiju, rodom upravo iz tog mjesta, a koji je ostvario zapažene uloge u Mejašima, Gruntovčanima te legendarnog Žnidaršića u filmu Tko pjeva zlo ne misli

- Oglas -

U organizaciji udruge Slobodnjaki u prepunom društvenom domu u Novom Selu Podravskom otvoreno je 1. Rikićevo proljeće, manifestacija posvećena hrvatskom glumcu Rikardu Brzeski – Rikiju, rodom upravo iz tog mjesta, a koji je ostvario zapažene uloge u Mejašima, Gruntovčanima te legendarnog Žnidaršića u filmu Tko pjeva zlo ne misli.

Prvo Rikićevo proljeće otvorio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u nazočnosti načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića.

– Novo Selo Podravsko, koje se nalazi u općini Mali Bukovec, poznato je po proizvodnji ruža. Međutim, od sada je bogatije i za jednu manifestaciju Rikićevo proljeće u spomen na glumca Rikarda Brzesku. Pretpostavljam da se svi ili barem mi stariji sjećamo nezaboravnih Gruntovčana, a on je u njima utjelovio lik Gabera Požgaja. Scene bakice koja je umrla pa se predomislila, proslave obljetnice vatrogasnog društva, licitaža trstike, Dudeka uposlenog u HŽ-u, njihovog pjevanja “… tihe noći moje zlato spava…” ostaju nezaboravne. Uvijek ih je ponovo lijepo gledati. To su scene koje uz seriju Velo misto zasigurno ulaze u najbolja djela hrvatske kinematografije. Ali, osim podsjetnika na njih potrebno je i prisjetiti se svih tih velikana hrvatske povijesti. Stoga, hvala udruzi Slobodnjaki na organizaciji ove manifestacije, a kada govorimo o samom mjestu prihvaćam prijedlog predsjednika udruge Dalibora Horvata i načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića da ga pretvorimo u hrvatsko ‘Selo ruža’ – rekao je župan Stričak.

- Oglas -

Zadovoljstvo manifestacijom je izrazio i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, istaknuvši pritom kako se članovi udruge Slobodnjaki trude od dana osnivanja aktivno sudjelovati u uređenju i društvenom razvoju sela, čuvati materijalna i nematerijalna dobra, a time i doprinositi ugledu Novog Sela Podravskog te cijele Općine Mali Bukovec.

– Udruga je zaista aktivna, članovi organiziraju predstave, mnogobrojne sportske aktivnosti i izlete, uređuju i održavaju vanjske prostore poput igrališta i prostora oko društvenoga doma, pomažu i uveseljavaju malim gestama one kojima je to potrebno – rekao je načelnik Marković, dodavši kako uz sve to Novo Selo Podravsko ima najveći rasadnik ruža u Hrvatskoj pa bi bilo zgodno da se kompletni centar naselja zasadi sa stotinama sadnica ruža te da se mjesto pretvori u hrvatsko ‘Selo ruža’.

Foto: VŽŽ

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti