1.6 C
Zagreb
Utorak, 9. ožujka 2021.

Gradonačelnik Janči: za Dan grada Đurđevca svečano otvorenje prostora za udruge u Domu kulture

Ove će se godine izdati i Godišnjak u kojem će biti obuhvaćeni podaci o projektima koji su proteklih godina provedeni na području Đurđevca

Preporučujemo

Radovi na bivšoj zgradi policije u centru Đurđevca pri samom su kraju i u zadanim su rokovima, a nakon što se gradska uprava i ostale službe za rad s građanima presele u novi prostor, krenut će i rekonstrukcija zgrade gradske uprave.

– Ishođena je pravomoćna građevinska dozvola za rekonstrukciju sve tri zgrade gradske uprave, a uskoro će biti raspisan natječaj za radove. Radovi bi trebali krenuti još ove godine i trajat će godinu dana. Predviđeno je da se obnove sve tri zgrade i da unutra imamo Centar za osobe s invaliditetom i za starije i nemoćne osobe, mogli bi reći starački dom te da ostane jedan reprezentativni dio grada gdje se mogu odvijati sjednice Gradskog vijeća i neke druge svečanije stvari. Po pitanju toga nam je u planu i preseljenje porezne uprave koja bi se trebala preseliti u zgradu Fine. Radi se o koordinaciji između porezne uprave, Fine i Grada. Tamo će isto uskoro krenuti radovi na uređenju, a sve to u cilju kako bi se oslobodila zgrada gradske uprave i kako bi se moglo krenuti s rekonstrukcijom. S obzirom na nedavne događaje, zgrada gradske uprave će biti obnovljena tako da bude otporna na potrese, tako da u slučaju takvih nemilih događaja spriječimo mogućnost stradavanja ljudi i urušavanja same zgrade – rekao je gradonačelnik Janči te dodao kako je pri kraju i uređenje prostora Doma kulture i okoliša oko njega, a plan je da svečano useljenje u Dom kulture bude održano povodom obilježavanja Dana Grada.

Nastavno na obilježavanje Dana Grada, ove će se godine izdati i đurđevački Godišnjak u kojem će biti obuhvaćeni svi relevantni podaci o brojnim projektima koji su proteklih godina provedeni na području Đurđevca.

Važan projekt je i izgradnja poduzetničke zone A-sjever u Đurđevcu, čiji su radovi također pri završetku, a nakon čega se u suradnji sa županijskom Obrtničkom komorom za sve poduzetnike koji već djeluju u zoni, ali i sve druge potencijalne poduzetnike, planira prezentacija svih pogodnosti koje poduzetnička zona nudi.

Najnovije objave