1.6 C
Zagreb
Utorak, 9. ožujka 2021.

Koprivnički Crveni križ: na akciji dobrovoljnog darivanja prikupljeno 536 doza dragocjene tekućine

Koprivničko društvo Crvenog križa dobilo je i dva nova jubilarca, Miroslav Lukčin i Đuro Pavliček darovali su krv 100 puta

Preporučujemo

U organizaciji koprivničkog Crvenog križa i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu od 18. do 22. siječnja održane su akcije dobrovoljnog darivanja krvi te je ukupno darivano 536 doza krvi.

Prva tri dana održane su akcije u prostorima koprivničkog Crvenog križa, a u četvrtak i petak bile su akcije u Hrvatskim željeznicama, Sokolovcu, Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj i Koprivničkim Bregima.

Na akcijama u koprivničkom Crvenom križu pristupilo je 437 darivatelja, među njima i sedam koji su krv dali prvi puta, a prikupljene su 384 doze krvi.

Akciji u Sokolovcu odazvalo 38 dobrovoljnih darivatelja, krv je dalo njih 35, a na akciji u Hrvatskim željeznicama pristupilo je 39 darivatelja od kojih je 36 dalo krv.

U PU koprivničko-križevačkoj krv je darovalo 34 darivatelja, a na akciji u Koprivničkim Bregima održanoj u petak u poslijepodnevnim satima prikupljeno je 47 doza krvi.

Koprivničko društvo Crvenog križa dobilo je i dva nova jubilarca, Miroslav Lukčin iz Koprivnice i Đuro Pavliček iz Legrada darovali su krv 100 puta.

“Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu od 15. veljače 2021.”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Najnovije objave