Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Hrvatske hrvačke reprezentativke posjetile koprivničkog gradonačelnika Jakšića

Glavni trener reprezentacije Nenad Žugaj smatra kako su postavljeni temelji za uspješnu i dugoročnu suradnju

Na petodnevnim pripremama u Koprivnici boravile su reprezentativke Hrvatske u hrvanju dobnih kategorija U15, U17 i U20 s kojima su trenirale i djevojke iz Mađarske te s Kosova.

Priliku da ih pozdravi iskoristio je gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je za njih u Gradskoj vijećnici priredio prijem.

– Drago mi je da u našem gradu možemo ugostiti hrvatsku žensku hrvačku reprezentaciju, pogotovo kad znamo da imamo Hrvački klub Podravku, klub velike i bogate tradicije, kao i turnir Zlatni pijetao na koji smo zaista ponosni. Vaš dolazak na pripreme u Koprivnicu savršeno se poklopio sa novim prostorom za treniranje HK Podravka. Uz ugodan boravak i lijepo sjećanje na naš grad, želim vam da u budućnosti, uz mnogo zdravlja, čuvate i razvijate hrvatsko hrvanje na koje jesmo i trebamo biti jako ponosni – poručio je reprezentativnim hrvačicama gradonačelnik Jakšić.

Zahvalu gradonačelniku na prijemu i domaćinstvu uputio je tajnik i trener HK Podravka Vedran Blažeković.

– Ove pripreme ne bi mogli realizirati bez potpore Grada, Zajednice športskih udruga grada Koprivnice i tvrtke Komunalac koje su nam omogućile prostor u kojem treniramo. Sada imamo apsolutno sve potrebne uvjete kako bismo još više poboljšali naše rezultate – rekao je Blažeković.

Glavni trener reprezentacije Nenad Žugaj smatra kako su postavljeni temelji za uspješnu i dugoročnu suradnju.

– Vidimo Koprivnicu kao bazu za naše pripreme u budućnosti jer smo se povezali sa savezima iz Kosova, Mađarske, Srbije i Austrije, a uz odlične uvjete, svima odgovara i lokacija – zaključio je Žugaj.

U ime svih reprezentativki obratila se i prvakinja Balkana Veronika Vilk, inače članica HK Slatina koja trenira s Podravkom.

– Drago mi je da su pripreme upravo u Koprivnici jer mi to uvelike olakšava praćenje školskih obveza. S nama su na pripremama bile i kolegice s Kosova i iz Mađarske s kojima se zajednički pripremamo za europska i svjetska prvenstva koja nas očekuju tijekom ovog ljeta – kazala je Vilk.

Prijemu je prisustvovala i pomoćna trenerica reprezentacije Daria Karić, kao i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti