Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Kreće rekonstrukcija školskih igrališta u Đelekovcu i Križevcima

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što se kreće u nova dva projekta u segmentu obnove i izgradnje školske sportske infrastrukture

U prostoru Županijske uprave potpisani su ugovori za radove na rekonstrukciji igrališta Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, izvijestila je županijska uprava.

Ugovore vrijedno oko 85 tisuća eura potpisao je župan Darko Koren s predstavnicima izvođača radova – direktorom tvrtke Koming Nedjeljkom Potroškom i direktorom tvrtke MSsport Marketing Denisom Mladenovićem.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo što se kreće u nova dva projekta u segmentu obnove i izgradnje školske sportske infrastrukture.

– Nastavljamo s kontinuitetom ulaganja u školsku sportsku infrastrukturu i poboljšanjem uvjeta za učenike i sve ostale koji će koristiti sportske terene koje ćemo obnoviti u narednom periodu. Iza nas su veliki projekti izgradnje školskih sportskih dvorana i projekt CEKOM u Koprivnici i Đurđevcu, no i ovi manji projekti imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu i vjerujem da će učenici, ravnatelji, načelnici i gradonačelnici te mještani Đelekovca i Križevaca biti vrlo zadovoljni kad radovi na obnovi sportskih školskih igrališta završe. Riječ je o igralištima koja su dotrajala i bilo je potrebno krenuti u obnovu, a vjerujem da ćemo nakon rebalansa proračuna i novog natječaja za izgradnju sportskog igrališta kod koprivničke Srednje škole krenuti i u taj projekt – istaknuo je župan te zahvalio izvođačima, ravnateljima, Gradu Križevcima i Općini Đelekovec koja financijski sudjeluje u projektu.

U Đelekovcu će postojeće igralište strojno razbiti i izraditi novi nosivi sloj od zrnatog materijala, kao i asfaltni sloj te završni sloj asfaltbetona. Na novom će se igralištu montirati novi aluminijski golovi i jednocijevna košarkaška konstrukcija, kao i stalak i mreža za tenis te će se iscrtati linije za košarku, rukomet i tenis.

U križevačkoj će se Gimnaziji na postojeće asfaltno košarkaško igralište montirati fleksibilne polipropilenske podne ploče i iscrtati linije za košarkaško igralište, dok će se dotrajale konstrukcije koševa zamijeniti novim jednocijevnim košarkaškim konstrukcijama. Rokovi za završetak radova su 50 dana od potpisa ugovora.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti