Subota, 20. travnja 2024.

Hrvatski Telekom pustio u rad 5G mrežu u Koprivnici, Bjelovaru i Jastrebarskom

Iz Hrvatskog Telekoma ističu da 5G tehnologija omogućuje tri osnovne stvari, a to su brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno veća povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti

- Oglas -

Hrvatski Telekom nastavlja s puštanjem 5G mreže u rad po hrvatskim gradovima pa je tako komercijalna 5G mreža od petka, 18. prosinca, dostupna i u Koprivnici, Bjelovaru i Jastrebarskom.

Inače, 5G mreža trenutačno je dostupna u 17 hrvatskih gradova i pokriva više od 1,2 milijuna stanovnika Hrvatske.

Iz Hrvatskog Telekoma ističu da 5G tehnologija omogućuje tri osnovne stvari, a to su brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno veća povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.

- Oglas -

“5G mrežu želimo učiniti dostupnom u svim dijelovima Hrvatske i ponosni smo što su Koprivnica, Bjelovar i Jastrebarsko postali dijelom mreže gradova koje pokrivamo 5G tehnologijom. 5G je nova inovacijska platforma koja će omogućiti punu digitalizaciju u području proizvodnje, logistike i poljoprivrede te omogućiti daljnji razvoj digitalnih usluga za javnu upravu i zdravstvo”, izjavio je Boris Drilo, član uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

5G mreža Hrvatskog Telekoma trenutačno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj, a više informacija dostupno je OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti