Četvrtak, 2. prosinca 2021.

IMAMO PRVOG POBJEDNIKA Ivan Sabolić (SDP) bit će još četiri godine načelnik Općine Legrad

Kako to da je zapravo već pobijedio? Zato što će biti jedini kandidat za načelnika i za pobjedu mu je pravno gledano dovoljan samo jedan glas, kolika god izlaznost bila

Preporučujemo

Dva tjedna prije nego što će se uopće održati lokalni izbori imamo već prvog pobjednika u utrci za načelnika na području Koprivničko-križevačke županije.

To je 31-godišnji Ivan Sabolić (SDP), aktualni načelnik Općine Legrad. Kako to da je zapravo već pobijedio? Zato što će biti jedini kandidat za načelnika i za pobjedu mu je pravno gledano dovoljan samo jedan glas, kolika god izlaznost bila. Može glasati i sam za sebe i donijeti si pobjedu.

Šalu na stranu, Sabolić nema protukandidata zato što su druge političke opcije očito procijenile da nemaju nikakve šanse u utrci protiv njega. I na prošlim izborima uvjerljivo je pobijedio.

– Bez obzira na to što nemam protukandidata, vjerujem da ću dobiti velik broj glasova mještana. Važno je da u utrci za Općinsko vijeće polučimo jako dobar rezultat, a želja nam je od pet do šest mjesta od ukupno devet kako bismo imali i dalje svog predsjednika Općinskog vijeća. Ne smijemo si dozvoliti da nas netko opstruira u radu, iako to do sada nikada nije bila situacija. Želimo zajedničkim radom dalje razvijati naš kraj – rekao nam je Sabolić.

U utrci za Općinsko vijeće tri su valjane liste. Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Ivanom Gerendajom, HDZ-ova lista s nositeljem Igorom Horvatom i zajednička lista SDP-a i HNS-a čiji je nositelj Ivan Sabolić. Sve kandidate na listama za Općinsko vijeće Općine Legrad možete pogledati OVDJE.

Ovo će Saboliću biti treći mandat na čelu Općine Legrad.

– U prvom mandatu smo probali riješiti dug i u tome smo uspjeli, u drugom mandatu radili smo na demografskoj obnovi, a u trećem mandatu će nam fokus rada biti na razvoju gospodarstva i turizma. Ovdje mislim na rješavanje problema Podravskog gospodarstva, odnosno Fizeša kako mi to zovemo, te solarnih i geotermalnih elektrana. Radit ćemo i na razvoju malih obrta i tvrtki. Želimo doći i do 50 kreveta na području općine i 50 kreveta na jezeru Šoderici kako bismo mogli dovoditi turističke autobuse s posjetiteljima – poručio je Ivan Sabolić, aktualni i budući načelnik Općine Legrad.

Dodajmo i da su po drugim općinama i gradovima u Koprivničko-križevačkoj županiji od dva do pet kandidata za načelnika, dok je ovakav slučaj kao iz Općine Legrad, koliko nam je poznato, zabilježen još u Općini Ljubešćica gdje načelnik Nenad Horvatić (HDZ) ponovno nema protukandidata.

Najnovije objave