Ponedjeljak, 24. siječnja 2022.

U Međimurju će se idućeg tjedna cijepiti oko 5000 građana

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 245 uzoraka te je evidentiran 71 pozitivan nalaz u županiji, što je 28,9 posto pozitivnih od broja testiranih

Preporučujemo

Međimurje u nedjelju ima 77 novih osoba zaraženih koronavirusom, a iz županijskog Stožera civilne zaštite najavljuju cijepljenje oko pet tisuća osoba u sljedećem tjednu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 245 uzoraka te je evidentiran 71 pozitivan nalaz u županiji, što je 28,9 posto pozitivnih od broja testiranih. Tijekom jučerašnjeg dana brzim antigenskim testovima testirano je 185 osoba te je virus dokazan kod njih šest.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 54.067 uzoraka.

U protekla 24 sata oporavile su se 94 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas je 645.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 82 zaražena pacijenta. U protekla 24 sata primljeno je šest pacijenata, otpuštena su četiri pacijenta te su četiri pacijenta na invazivnoj respiraciji.

U sljedećem tjednu u Međimurskoj županiji će se cijepiti oko 5000 osoba Pfizer cjepivom i to na tri punkta, u dvorani MESAP-a u Nedelišću te u dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću. Cijepljenje će biti u srijedu, četvrtak i subotu, a o vremenu i rasporedu cijepljenja građani će biti obaviješteni preko pozivnog centra Doma zdravlja, navodi se u priopćenju međimurskog Stožera civilne zaštite.

- Advertisement -

Najnovije objave