Nedjelja, 25. veljače 2024.

Izašao je novi broj ‘Močila’, župnog časopisa za vjersku izobrazbu i aktualnosti

Časopis dijeli naslov s istoimenom koprivničkom Župom Močile u čijem okrilju i nastaje, a ovogodišnji broj urešen je obljetničkim tonom 40. godišnjice Župe

- Oglas -

Izašao je novi broj župnog časopisa za vjersku izobrazbu i aktualnosti Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ‘Močile’.

Časopis dijeli naslov s istoimenom koprivničkom Župom Močile u čijem okrilju i nastaje, a ovogodišnji broj urešen je obljetničkim tonom 40. godišnjice Župe. Osim brojnih vijesti i izvještaja o župnim proslavama, ‘Močile’ nam donose reportažu s aktivnim župljanima različitih životnih dobi, od najmlađih do osoba starije životne dobi.

Gost središnjeg intervjua je varaždinski biskup mons. Bože Radoš. U razgovoru koji je vodila suradnica časopisa Blaženka Jančić biskup Radoš progovorio je o aktualnim pitanjima Crkve i društva. Ružica Evačić i Slavko Tucaković donose vlastita promišljanja o izazovima vjerskog identiteta u svakodnevnom životu. Odgovore na brojna pitanja dali su suradnicama časopisa Ljiljani Zagrajski i Renati Glavici.

- Oglas -

40 godina Župe Močile zanimljivo je i edukativno prikazano kroz 40 sličica zapažanja aktivne suradnice Ljiljane. Tu su i zanimljivi putopisi dugogodišnjeg suradnika župnog lista Stjepana Odobašića.

U rubrici in memoriam prisjećamo se naše dugogodišnje sakristanke i župne domaćice Katarine s. Florijane Markač, župnikove sestre koja nas je ove godine napustila.

Uz već prepoznatljiv dizajn i kvalitetu, časopis donosi i svjedočanstva o životu u Crkvi i s Crkvom kroz životne objektive svakodnevnog čovjeka, jedna od njih je i nekadašnja župljanka Helena s. Elizabeta Košćak. Časopis donosi i brojne duhovne i poučne priče.

“Dragi čitatelji, župljani i vjernici dobre volje, želio bih da nam čitanje ovogodišnjeg broja ‘Močila’ i retrospekcija proslava našeg jubileja Župe Močile bude poticaj da postanemo bolji ljudi i vjernici, a dobri Bog neka i dalje upravlja našim koracima”, poručio je u uvodniku mons. Leonard Markač, župnik i glavni urednik.

Župni časopis možete nabaviti u prostorijama župnog ureda župe Močile ili na ulazu u župnu crkvu.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti