Četvrtak, 29. veljače 2024.

Preminula redovnica Katarina s. Florijana Markač, domaćica i sakristanka Župe Močile

Sprovod pokojne Katarine s. Florijane Markač održat će se u ponedjeljak, 30. listopada, u 14 sati na koprivničkom gradskom groblju “Pri Sv. Duhu” nakon kojeg će biti služena misa zadušnica u kapeli na groblju

- Oglas -

U osamdeset i prvoj godini života napustila nas je redovnica Katarina s. Florijana Markač, domaćica i sakristanka Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Močilama.

Rođena je 12. studenog 1942. godine u Goričanu u brojnoj obitelji. Časna sestra Katarina većinu svoga života provela je u koprivničkoj Župi i svetištu Majke Božje Močilske gdje je, zajedno s bratom mons. Leonardom Markačem, župnikom, vjerno služila Bogu i narodu.

U Koprivnici je službovala punih 30 godina, od 1986. do 2016. godine. O kompleksnosti i količini poslova koje je obavljala svjedoči činjenica da danas na mjestu s. Katarine te iste poslove obavlja četvero ljudi. Mnogi je pamte i kao vrsnu kuharicu.

- Oglas -

Svoju službu vršila je revno i samozatajno pobožno usmjeravajući svakoga na ispravnost.

Redovničke zavjete živjela je stameno, vjerna u malom, svakodnevnom. Vjerujemo da sada uživa Gospodnju slavu koju je redovničkim odijelom, životom i molitvom svjedočila.

Sprovod pokojne Katarine s. Florijane Markač održat će se u ponedjeljak, 30. listopada, u 14 sati na koprivničkom gradskom groblju “Pri Sv. Duhu” nakon kojeg će biti služena misa zadušnica u kapeli na groblju.

FOTO Posljednji ispraćaj redovnice Katarine s. Florijane Markač iz Župe Močile

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti