Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Izbornik Lino Červar nakon poraza od Argentine dao ostavku!

Ovakva igra je nedopustiva. Neka se spremaju polako u Hrvatskom rukometnom savezu, ja više neću voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon ovog Svjetskog rukometnog prvenstva. Ovo je moja konačna odluka, istaknuo je izbornik Lino Červar nakon šokantnog poraza od Argentine

Preporučujemo

Iznenađen sam i preuzimam odgovornost. Ovakva igra je nedopustiva. Neka se spremaju polako u Hrvatskom rukometnom savezu, ja više neću voditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon ovog Svjetskog rukometnog prvenstva. Ovo je moja konačna odluka – istaknuo je izbornik Lino Červar nakon šokantnog poraza od Argentine.

Iskreno je priznao kako je mislio da ćemo danas igrati dobro, ali ovo je veliko razočarenje.

– Neka dođe netko tko će me zamijeniti. Neću o ovome razmišljati dalje, meni su kriteriji bili visoki, a trener kojem ekipa na ovakav način odigra utakmicu ne treba biti ovdje – rekao je Červar.

Šokirao je ovom odlukom uoči ključne utakmice zadnjeg kola u skupini Svjetskog prvenstva protiv Danske. Naravno, otići će nakon povratka iz Egipta, ali pitanje je li baš sada trebao podnijeti ostavku jer šanse za prolazak u četvrtfinale i dalje postoje, iako su teorijske jer ni pobjeda protiv Danske ne garantira prolazak. Treba nam i pobjeda Katara protiv Argentine.

– Ne bježim od odgovornosti. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Dat ću potporu novom izborniku. Jako mi je žao zbog večerašnje utakmice. Sve je bilo u pristupu. Argentina je imala više želje, mi nismo gladni pobjeda. Život ima uspona i padova, nikoga ne krivim, ali Hrvatski rukometni savez mora naći drugog izbornika. Odluku neću promijeniti, mislim da je vrijeme za novog čovjeka. Možda se izvučemo protiv Danske, ali govorim za budućnost – poručio je Červar.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti