Petak, 25. lipnja 2021.

Rukometašice Podravke Vegete love zadnji vlak za drugi krug Lige prvakinja

Bit će jako teško Saračevićevoj ekipi protiv Dortmunda, ali u koprivničkom klubu najavljuju da će ostaviti srce na terenu i učiniti sve da ulove pozitivan rezultat

Preporučujemo

Ove nedjelje Podravka Vegeta u 12. kolu DELO Lige prvakinja gostuje kod Borussije Dortmund, koja ima dva boda u devet odigranih utakmica.

Uzvratna je ovo utakmica s njemačkim protivnicama koje su u 3. kolu u Koprivnici slavile s jednim pogotkom razlike – 26:25. Bit će jako teško Saračevićevoj ekipi, tim više jer ne mogu računati na Selenu Milošević.

No, nema vremena za žaljenjem tako da ekipa naporno trenira i priprema se za utakmicu u Njemačkoj.

– Ovaj tjedan radili smo sve da popravimo nedostatke i greške koje smo napravili s Dortmundom kod kuće, a i protiv Valcee. Idemo tamo, ako treba i na glavu, moramo napraviti sve što je u našoj moći da odigramo odličnu utakmicu i pobijedimo i za nas i za klub, ali i za Selenu – poručio je Podravkin trener.

Što se tiče pripreme za njemačku ekipu, Zlatko Saračević je već prilično upoznat s onim što Njemice mogu.

– Prošli put nam je puno problema radila Smits i to je jedna ekipa u kojoj ne možeš zaustaviti samo jednu igračicu, nego moraš biti spreman na sve njihove pokušaje. Ekipa koja je otprilike po rangu i kvaliteti kao mi. Moram reći da smo i u utakmici s Valceom, a i s Dortmundom gubili na detaljima i tu smo negdje, no moramo poraditi na tim ključnim momentima i popraviti ih te naravno probati pobijediti – zaključio je Saračević.

Ekipa se okrenula novim obavezama, glave su skupa i sve su cure spremne ostaviti srce na terenu.

– Igrali smo s Dortmundom doma i s njima nam je kao i s Rumunjkama trebalo vrlo malo. Sada igramo u gostima, oslabljeni za Selenu, a vrlo nam je bitna u obrani. Slažemo i prilagođavamo se novoj situaciji, a hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Želimo dati i dat ćemo sve od sebe. Dortmund raste iz utakmice u utakmicu, a i mi nastojimo biti bolji. U svakoj težnji da dobijemo nekog protivnika i njih se nešto pita tako da moramo otići tamo i ostaviti srce na parketu – rekla je Ana Turk koja je dodala kako imaju vrhunske vratarke, a od igračica, osim Dulfer, dodaje i Smits koja je Podravkašicama u prvoj utakmici radila dosta problema.

Sutkinje u utakmici bit će Viktoriia Alpaidze i Tatiana Berezkina iz Rusije, a delegat Frank Böllhoff iz Njemačke. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 24. siječnja, s početkom u 14 sati, a prijenos će biti na drugom programu Arena sport televizije.

Najnovije objave