Subota, 21. svibnja 2022.

Izgleda da su HDZ i Korenova Mreža stvorili većinu u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije

Novi saziv Županijske skupštine ima 37 članova, a za većinu je potrebno njih 19

Preporučujemo

Nakon što je 23. lipnja propao prvi pokušaj konstituiranja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, drugi je na redu u ponedjeljak, 5. srpnja.

Održat će se u 15.30 sati u koprivničkom Domu mladih.

Sjednica će se održati sukladno svim epidemiološkim preporukama i mjerama, za fotoreportere i snimatelje će se omogućiti snimanje fotografija i kadrova na samom početku sjednice, a ostatak sjednice će se moći pratiti putem prijenosa na YouTube kanalu Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije (poveznica će biti dostupna i na službenoj internet stranici Županije).

Izjave za medije predviđene su nakon završetka sjednice ispred Doma mladih.

Što to znači da se u tako kratkom roku sazvala druga sjednica? Prema svemu sudeći, HDZ i Mreža župana Korena uspjeli su složiti većinu. Koga su sve uspjeli “dobiti” u svoj tabor, ostaje za vidjeti.

“Danas sam dobio poziv iz Županije da je dana 5. srpnja planiran nastavak konstituiranja Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije te da su HDZ i Koren oformili većinu od 19 županijskih vijećnika.  Pitam se tko su ti vijećnici i koje su to stranke jer se svi kunu da oni neće podržavati HDZ jer bi time izdali svoje birače? Pitam se tko će iznevjeriti svoja predizborna obećanja????????”, napisao je na svom Facebooku Mladen Kešer, nositelj liste SDP-a, HSLS-a i GLAS-a za Županijsku skupštinu i poraženi od Korena na izborima za župana.

Novi saziv Županijske skupštine ima 37 članova, a za većinu je potrebno njih 19.

Podsjetimo, izborna lista SDP-a, HSLS-a i GLAS-a dobila je 10 mandata, HDZ-ova njih osam, Nezavisni Željka Lackovića također osam, Mrežina četiri, lista grupe birača nositelja Marija Rajna tri, HSS-ova dva i Mostova isto dva.

- Advertisement -

Najnovije objave