Ponedjeljak, 25. listopada 2021.

Ministar Vili Beroš: Čudi me da neki sada formiraju front protiv cijepljenja

Ponovio je potrebu daljnjeg cijepljenja s obzirom na to da nije postignut cilj do kraja lipnja o 50 postotnoj procijepljenosti protiv Covida-19

Preporučujemo

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na pitanje uvjetovanosti cijepljenja i potpora tvrtkama, ocijenivši kako solidarnost i odgovornost nije dobra ako je jednosmjerna.

“Očekujemo da svi koji su primili naknadu, neću reći vrate uslugu, ali daju doprinos da izađemo iz krize. Zdravstven i ekonomski razlozi idu zajedno, ne vidim razlog ako možemo cijepljenjem omogućiti normalan rad i normalno funkcioniranje, zašto to ne učinimo? Čudi me da neki sada formiraju front protiv cijepljenja. Svi zajedno možemo osigurati bolju budućnost cijepljenjem”, komentirao je Beroš

Ponovio je potrebu daljnjeg cijepljenja s obzirom na to da nije postignut cilj do kraja lipnja o 50 postotnoj procijepljenosti protiv Covida-19.

“Naše očekivano prolazno vrijeme na kraju lipnja nije onakvo kakvo smo predviđali, stoga naglašavam da je važno da i dalje nastavimo s ovim procesom. Još smo prošle godine upozoravali na posljedice pandemije. Tada nismo imali rješenje, no sada ga imamo, a to je cijepljenje. To je najvažniji zdravstveni proces koji se trenutno odvija u zemlji”, rekao je Beroš.

Najnovije objave