Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Izložba polaznika četverodnevne radionice linoreza u AK galeriji

Umjetnička praksa Tomislava Sertića svakako je odraz ili svojevrsni nastavak autorovog aktivnog sudjelovanja u koprivničkoj punk /hc sceni, sviranja u bendovima početkom 2000-ih te dizajniranja omota za punk kompilacije

- Oglas -

U koprivničkoj AK galeriji održat će se otvorenje izložbe polaznika četverodnevne radionice linoreza koja se održavala dva vikenda zaredom, u petak i subotu 26./27. travnja te 3./4. svibnja u prostorima Ateliera Koprivnica, a koju je vodio član udruge AK Tomislav Sertić.

Na radionici je sudjelovalo deset polaznika/ica, a na jednodnevnoj pop-up izložbi vidjet ćemo izbor njihovih linoreza nastalih u ta četiri dana. Otvorenje će se održati u subotu, 4. svibnja u 20 sati.

Tomislav Sertić (1982.) umjetnik je iz Koprivnice i član Ateliera Koprivnica koji radi grafike u linorez tehnici. Do sada su mu radovi bili objavljivani u publikacijama kao što su the6ress (uk), infame zine (mex), gra fi ca (mex), handwritten & co. (azija), never mind magazine (usa).

- Oglas -

Također, izlagao je na zajedničkoj izložbi Ateliera Koprivnica i Atelijera Žitnjak „Dvije periferije“ u Gradskom muzeju Križevci 2021., na 9. i 10. Danu otvorenih vrata Ateliera Koprivnica (2021. /2022.), u Mexico Cityju na grupnoj izložbi “Intermitencias del tiempo actual” (2021.) te na 22. Triennale Grenchen, Švicarska (2021.) U sklopu Relief Conspiracy radovi su mu izloženi 2021. u galeriji The Harlow (Hallowell, Maine, USA) te 2022. na University of Madison (Wisconsin, USA).

Od 2021. godine član je Ateliera Koprivnica, a 2022. postaje član udruga People Of Print i Printmakers Collective. 2022. izlaže na zajedničkoj izložbi novih članova Ateliera Koprivnica u AK Galeriji te iste godine ima i prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Grafike” u KKC Pixel, Koprivnica. S jednim od svojih radova sudjelovao je 2021. u plakatiranju mrtvačnice te 2022. u plakatiranju željezničkih postaja, oba puta u Guadalajari (MEX) s tematikom Tzompantli povodom dana mrtvih. 2023. izlaže na American Univerity u Dubaiu na PAPER & INK 2023 DUBAI PRINTMAKING

Umjetnička praksa Tomislava Sertića svakako je odraz ili svojevrsni nastavak autorovog aktivnog sudjelovanja u koprivničkoj punk /hc sceni, sviranja u bendovima početkom 2000-ih te dizajniranja omota za punk kompilacije. Jednobojni (crni) linorezi različitih formata ilustriraju tekstove /nazive punk pjesama, dotiču se trenutno aktualnih tema pandemije i uvijek aktualne teme smrti, a utjecaju vuku i iz pop kulture, trasha, horrora, stripa i filmova.

Realizaciju događanja sufinancirali su Grad Koprivnica te Ministarstvo kulture i medija RH. Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti