Subota, 15. lipnja 2024.

U Varaždinu održana komemoracija u znak sjećanja na policajce poginule u Borovu 1991. godine

Dvanaestorica hrvatskih redarstvenika mučki su ubijeni iz zasjede, uslijed akcije spašavanja dvojce svojih kolega. Njih su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine tijekom redovite policijske ophodnje u Borovu zarobile srpske paravojne postrojbe

- Oglas -

U sjećanje na poginule policajce u Borovu 1991. kod križa zahvalnosti kraj crkve sv. Nikole u Varaždinu je u četvrtak održana komemoracija u organizaciji varaždinske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata.

Uz predsjednika udruge i glavnog organizatora komemoracije Branka Družinića, počast su dvanaestorici poginulih policajaca polaganjem vijenca te paljenjem lampiona odali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, Andreja Bobek, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina te Snježana Hunjet, predstavnica Ministarstva branitelja.

Počast su odala i izaslanstva Policijske uprave varaždinske te članovi mnogih braniteljskih udruga. Podsjetimo, dvanaestorica hrvatskih redarstvenika mučki su ubijeni iz zasjede, uslijed akcije spašavanja dvojce svojih kolega. Njih su u noći s 1. na 2. svibnja 1991. godine tijekom redovite policijske ophodnje u Borovu zarobile srpske paravojne postrojbe.

- Oglas -

– Na današnji dan prije 33. godine srbočetnički teroristi usmrtili su u Borovu Selu 12. hrvatskih redarstvenika. Tada je svima postalo jasno da se moramo pripremiti za obranu Domovine. Prije same otvorene agresije tzv. JNA na Republiku Hrvatsku te njenog svrstavanja na srbočetničku stranu dogodio se cijeli niz terorističkih napada od strane tih istih. Dogodio se napad na Policijsku postaju Pakrac, zatim Krvavi Uskrs, a potom i usmrćivanje 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. Borovo Selo se nalazi tik do herojskog grada Vukovara, kojeg su branili naši varaždinski policajci. Upravo su se oni istakli hrabrošću i požrtvovnošću jer su Vukovar branili do samog kraja – rekao je župan Stričak te dodao kako im zbog toga dugujemo vječnu zahvalnost.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti