Srijeda, 31. svibnja 2023.

Jakšić na skupštini antifašista: ‘Koprivnica sačuvala to da je spremna podržavati različitosti’

U ime Grada Koprivnice skupštini su nazočili gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić

Redovnu godišnju skupštinu u Društvenom domu Vinica održala je Udruga antifašističkih boraca i antifašista (UABA) grada Koprivnice.

U redovnom dijelu skupštine članovi su prihvatili izvješće o radu i financijsko izvješće za 2022. godinu. Nakon rasprave, usvojen je program rada i financijski plan za tekuću godinu, kao i projekcije za razdoblje 2024./2025. godina.

U ime Grada Koprivnice skupštini su nazočili gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić.

– Unatoč velikom utjecaju digitalnih medija i društvenih mreža, odnosno povećanog širenja govora mržnje putem njih, mislim da je Koprivnica sačuvala to da je spremna podržavati različitosti, da je spremna prihvaćati da ljudi mogu biti druge nacije, vjere, rase, imati neke druge običaje i drugačija politička uvjerenja, a onda isto tako i ekonomska uvjerenja. Uspjeli smo sačuvati i zaštiti taj jedan multikulturalni element u našem gradu – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Jakšić.

Skupštini su, pored članova, prisustvovali gosti iz udruga antifašista Koprivničko-križevačke županije, Križevaca, Bjelovara, Rasinje, predstavnici koprivničke židovske zajednice, predstavnici Srpskog nacionalnog vijeća iz Koprivnice te predsjednik Saveza antifašističkih boraca (SABA) Franjo Habulin.

U istom prostoru, u ranijem terminu, svoju redovnu skupštinu održala je Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti