Subota, 20. srpnja 2024.

Jakšić: Pozivam ministre Beroša i Božinovića da pomognu riješiti situaciju u Domu za starije

'Podravina i Prigorje, naša Županija nisu zaslužili da se u njemu raspada socijalna država, a da Nacionalni krizni stožer na to žmiri', među ostalim je kazao Mišel Jakšić

- Oglas -

Zbog novonastale situacije širenja koronavirusa u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici izvanrednim priopćenjem oglasio se i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Drage Koprivničanke i Koprivničanci,

unatoč velikoj odgovornosti i samodisciplini koje ste iskazali u tjednima iza nas, poštujući u velikoj mjeri sve odluke Nacionalnog kriznog stožera, od jučer se na naš grad i kraj gleda kao na potencijalno žarište koronavirusa.

- Oglas -

Nitko nije želio ovaj neželjeni scenarij koji nas je na težak način podsjetio da je ovaj nepoznati i opasni virus među nama. Ovo se ne događa nekome drugome i nepoznatom, ovo se događa i može se dogoditi svakome od nas i našim bližnjima. Upravo zato apeliram na sve nas da se i dalje držimo propisanih mjera i poštujemo uvedene socijalne i zdravstvene standarde.

Događaji koje posljednjih dana pratimo u županijskom Domu za starije i nemoćne je sigurno nešto što nam je zacrnilo svakodnevicu i postavlja pred nas puno pitanja na koje kao zajednica moramo pronaći prave odgovore, ali i hitna rješenja i to prvenstveno zbog zdravlja naših najbližih.

Zaraženi korisnici i zaposlenici Doma su naši susjedi, prijatelji, mame, tate, djedovi i bake i ti ljudi danas zaslužuju posebnu skrb i svu ljubav i razumijevanje koju im kao zajednica možemo pružiti. Naravno da ćemo se zajedno zapitati kako je do ovoga došlo i je li smjelo doći. Naravno da je potrebno utvrditi i odgovornost da bismo mogli zajedničkim naporima izaći iz ove krizne situacije. Grad Koprivnica ovim putem stavlja na raspolaganje i Županijskom stožeru i ljudima koji odlučuju o radu Doma za starije i nemoćne Koprivnica sve raspoložive ljudske resurse zaštite i spašavanja, ali i spremnost da se savjetodavno uključe zaposlenici Gradske uprave koji imaju duboke, stručne i emotivne veze uz naš Dom, a to su bivši ravnatelj i bivša zaposlenica Doma koji sada rade u sustavu Grada.

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica // Foto: Luka Krušec / LuMedia
Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica // Foto: Luka Krušec / LuMedia

Ovu bitku ne možemo dobiti obračunavanjem s medijima koji kao ništa ne razumiju i traženjem onih koji su se usudili anonimno izvijestiti širu javnost da postoje određene poteškoće u funkcioniranju Doma.

Vjerujemo i nadamo se da će odgovorni u Županijskom kriznom stožeru prihvatiti ovu ruku pomoći, suradnje i zajedništva zbog svih nas.

- Oglas -

Koristim ovu priliku pozvati ministra Beroša i ministra Božinovića da se uključe u ove procese i da stave na raspolaganje sve dostupne resurse doktorici Draženki Vadla koja danas radi veliki posao, da preuzmu i prihvate odgovornost za zdravlje, ali i funkcioniranje Doma za starije u nemoćne u Koprivnici, kao što su to učinili u Splitu.

Podravina i Prigorje, naša Županija nisu zaslužili da se u njemu raspada socijalna država, a da Nacionalni krizni stožer na to žmiri.

Reagirali ste relativno žurno u Splitu, sada je trenutak da djelujete još žurnije u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Smjena ravnateljice i imenovanje kriznog ravnatelja po uzoru na splitsko rješenje je prvi korak u sređivanju stanja i u našem Domu.

Na kraju još jedanput molim sve naše građanke i građane da se pridržavaju propisanih mjera. Pozivam i sve službe uključene u sustav civilne zaštite, posebice u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne zaštite, da organizirano i stručno rade svoje svakodnevne poslove u ovim iznimno teškim okolnostima.

Vjerujem u vas, vjerujem da imate dovoljno znanja i volje da zajednički riješimo ove probleme”, istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti