Petak, 3. prosinca 2021.

Koliko smo ljubazni u prometu? Evo što je pokazala akcija u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu

Policajci su vozače koji su poštivali prometne propise i propustili pješake na pješačkim prijelazima nagradili blokovima, kemijskim olovkama i reflektirajućim privjescima

Preporučujemo

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u ponedjeljak prijepodne provedena je preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu”.

Za razliku od ranijih godina, ove godine, osim propuštanja pješaka na pješačkim prijelazima, akcijom je bilo obuhvaćeno i kretanje vozača bicikala površinama namijenjenim za kretanje pješaka.

Preventivnom akcijom bili su obuhvaćeni pješački prijelazi i nogostupi na Trgu J. J. Strossmayera i Trgu sv. Florijana u Križevcima, Trgu sv. Jurja i Ulici Stjepana Radića u Đurđevcu te u Ulici Antuna Radića, Trgu bana Josipa Jelačića, Starogradskoj ulici, Ulici braće Radića i Florijanskom trgu u Koprivnici.

U sklopu dvosatne akcije policajci su nagradili 31 vozača koji su zaustavili svoja vozila i propustili pješake na obilježenim pješačkim prijelazima te 18 vozača bicikala koji su svoje kretanje dolaskom do nogostupa ili obilježenog pješačkog prijelaza nastavili pješice gurajući bicikl.

Policajci su vozače koji su poštivali prometne propise i propustili pješake na pješačkim prijelazima nagradili blokovima, kemijskim olovkama i reflektirajućim privjescima.

Na posljedice kršenja prometnih propisa, putem prigodno izrađenog letka, upozoreno je, pak, bilo osam vozača motornih vozila i četiri vozača bicikla. Građani su izrazili zadovoljstvo provedbom preventivne akcije, zaključili su iz koprivničko-križevačke policije.

Najnovije objave