Subota, 30. rujna 2023.

Koprivnica će dobiti još jedno moderno sportsko igralište sa stazom za trčanje i terenima za košarku, rukomet i mali nogomet

Planira se sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta

- Advertisement -

U prostorijama Županijske uprave danas je potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije školskog igrališta Srednje škole Koprivnica.

Ugovor je vrijedan 1.159.212,20 eura s PDV-om, a sredstva je osigurala Županija u svom proračunu.

Ugovor je uime osnivača potpisao župan Darko Koren s izvođačem radova, direktorom tvrtke Koming d.o.o. Koprivnica Nedjeljkom Potroškom. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec, zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž te ravnatelji Srednje škole Koprivnica Mario Latin i Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić.

- Advertisement -

Župan je izrazio zadovoljstvo ovim projektom, što je još jedan doprinos boljim materijalnim uvjetima u sektoru obrazovanja, te kazao:

– Iznimno nam je drago što smo krenuli s rekonstrukcijom i uređenjem igrališta, a ovaj projekt osim vrijednosti za školski sport i rekreaciju građana, ima i urbanističku komponentu. Nedavno smo svjedočili otvorenju Centra kompetentnosti te vjerujem da ćemo novouređenim igralištem to zaokružiti tu cjelinu koja će biti na zadovoljstvo i ponos građana Koprivnice. Zahvaljujem i izvođaču radova te vjerujem da će se projekt uspješno i na vrijeme realizirati.

Ugovor školak
Nakon potpisa ugovora u Županiji // Foto: kckzz.hr

Čestitkama se pridružila i zamjenica Ostriž te dodala:

– Ovo je emotivan dan za sve nas, a novouređeno igralište bit će dodana vrijednost za cijelu Koprivnicu. Uz spomenuti Centar kompetentnosti i druge projekte na tom području, veseli nas što ćemo dobiti kvalitetan prostor za sport i rekreaciju. Čestitam svima uključenima!

Ravnatelj koprivničke Srednje škole Mario Latin također je izrazio zadovoljstvo projektom te se osvrnuo na nastavu tjelesne kulture, koja će uz nove prostore biti adekvatnije organizirana, a posebno je istaknuo mogućnost vježbanja atletskih disciplina na novouređenom igralištu. Zahvalio je svima koji sudjeluju u projektu.

- Advertisement -

Ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Zlatko Martić zahvalio je Županiji kao osnivaču na kontinuiranom ulaganju u bolje uvjete za obrazovanje te dodao kako će igralište estetski upotpuniti sliku tog područja uz novi objekt Centra kompetentnosti, a ujedno će biti od velike koristi za kvalitetu nastave i rekreaciju građana.

Direktor Potroško zahvalio je na prilici da sudjeluje u projektu te dodao kako vjeruje da će se sve odvijati prema planiranoj dinamici. Rok za dovršetak radova je 130 dana od potpisa Ugovora.

Što se tiče konkretnih radova, planira se sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine se u potpunosti uklanjaju te će se izvesti nove armirano betonske tribine, a cilj je da se prostor prilagodi potrebama učenika i građana.

Također će se urediti kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti