Četvrtak, 2. veljače 2023.

Koprivnička policija otkrila Podravca i Bosanca koji su muljali s porezima

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine protiv osumnjičenika i trgovačkih društava podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 75-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije i 39-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

Sumnja se da je prvoosumnjičeni kao direktor trgovačkog društva, protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, od 15. siječnja do 30. ožujka 2018. godine obračunao pretporez temeljem ulaznih računa ispostavljenih od tvrtke drugoosumnjičenog, a koji je kao direktor trgovačkog društva iste prethodno pribavio od tvrtke koja je brisana iz sudskog registra u listopadu 2015. godine te nije bila u sustavu obveznika za plaćanje poreza na dodanu vrijednost, čime je trgovačko društvo prvoosumnjičenog oštetilo državni proračun Republike Hrvatske za iznos nepripadajućeg pretporeza u visini od 291.389,54 kuna.

Nadalje, sumnja se da je drugoosumnjičeni kao direktor trgovačkog društva, protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, a u dogovoru s prvoosumnjičenim, od 11. siječnja do 22. veljače 2018. godine, na isti način obračunao pretporez po ulaznim računima ispostavljenih od tvrtke koja je brisana iz sudskog registra u listopadu 2015. godine te nije bila u sustavu obveznika za plaćanje poreza na dodanu vrijednost, čime je trgovačko društvo drugoosumnjičenog oštetilo državni proračun Republike Hrvatske za iznos nepripadajućeg pretporeza u visini od 188.178,18 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine protiv osumnjičenika i trgovačkih društava podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti