Subota, 24. veljače 2024.

Koprivnička Socijalna samoposluga gotovo prazna, idući tjedan dvije akcije prikupljanja donacija

U Socijalnoj samoposluzi trenutačno najviše nedostaju brašno, riža te riblje i mesne konzerve, dok higijenskih proizvoda uopće nema

- Oglas -

Budući da su police Socijalne samoposluge gotovo prazne, koprivnički Crveni križ poziva mještane koji su u mogućnosti da se odazovu akcijama prikupljanja donacija u trgovačkim centrima i pomognu potrebitima.

Prva akcija održat će se u ponedjeljak, 10. srpnja, u robnom centru KTC, a druga u subotu, 15. srpnja, u shopping centru Supernova.

Volonteri koprivničkog Crvenog križa će tamo u terminu od 9 do 13 sati dijeliti letke s popisom potrebnih proizvoda i preuzimati donacije.

- Oglas -

“U Socijalnoj samoposluzi trenutačno najviše nedostaju brašno, riža te riblje i mesne konzerve, dok higijenskih proizvoda uopće nemamo. Svaka donacija će nekom od naših potrebitih sugrađana mnogo značiti”, poručili su iz koprivničkog Crvenog križa te unaprijed zahvalili svima koji će u kolicima volontera ostaviti donacije.

Također, svi koji naknadno žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine mogu to učiniti u Gradskom društvu Crvenog križa (Herešinska ulica 33) radnim danom od 7 do 15 sati ili za dogovor nazvati na broj (048) 642-193.

Pomoći možete i novčano, uplatom na žiro račun Podravske banke IBAN HR9223860021100510465.

“Prikupljene stvari rasporedit će se u humanitarne pakete koje se u Socijalnoj samoposluzi jednom tjedno dijele potrebitima. Pakete dobivaju mještani koji su na to stekli pravo temeljem Socijalnog programa Grada Koprivnice, a naši mobilni timovi odvoze ih i u okolne općine do potrebitih korisnika”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

- Oglas -

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti