Utorak, 3. kolovoza 2021.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i zamjenik Ljubić sastali se s predstavnicima Matice umirovljenika

Udruga Matica umirovljenika Koprivnica nedavno je izabrala novo vodstvo, na čemu je župan još jednom uputio čestitke te poželio mnogo uspjeha

Preporučujemo

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić u utorak su u prostorijama županijske uprave održali sastanak s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatska Višnjom Fortunom i Miroslavom Fortunom te predstavnicima udruge Matica umirovljenika Koprivnica, predsjednikom Slavkom Dedijem, potpredsjednikom Ivanom Labašom i tajnicom Vesnom Mucko.

Udruga Matica umirovljenika Koprivnica nedavno je izabrala novo vodstvo, na čemu je župan još jednom uputio čestitke te poželio mnogo uspjeha.

“Vjerujem da je suradnja i komunikacija Županije s umirovljeničkom populacijom na visokoj razini, a nedavno smo prisustvovali i otvorenju novih prostorija vaše Udruge, što je doista veliki iskorak koji će donijeti kvalitetnije provođenje aktivnosti i programa. Nema mnogo sredina koje imaju takve uvjete i ljude koji imaju znanja i volje to organizirati i na tome vam doista hvala. Nadam se da ćemo i nadalje uspješno surađivati na dobrobit i zadovoljstvo umirovljeničke populacije”, istaknuo je župan te dodao kako Županija kroz kvalitetnu socijalnu politiku veliku pozornost usmjerava prema skrbi o ranjivim skupinama, a posebno starijim osobama.

Predsjednik Dedi zahvalio je Županiji na kontinuiranoj pomoći i podršci u poboljšanju kvalitete života umirovljenika.

“Drago mi je što je s nama i predsjednica Matice s kojim smo razgovarali na koji ćemo način pristupiti apliciranju na EU fondove i koje bi programe mogli raditi kako bismo ostvarili sredstava za lakše djelovanje naše Udruge. Smatram da je kroz svoj rad naša Udruga zavrijedila pažnju i Županije i Grada Koprivnice, a posebno nas vesele novouređeni prostori u kojima se okupljaju naši članovi”, rekao je predsjednik Slavko Dedi.

Predsjednica Fortuna predstavila je programske smjernice djelovanja Matice te zahvalila županu na prijemu.

“Posebno vam zahvaljujem što ste podrška i vjetar u leđa novom vodstvu naše Udruge ovdje u Koprivnici i drago nam je što smo povećali članstvo. Pomoć Županije zaista nam puno znači i moram pohvaliti vaš odnos prema umirovljenicima. Hvala što uvijek pronađete vremena za nas”, istaknula je predsjednica Fortuna.

Osvrnuvši se na planove za budućnost, predsjednica Fortuna je dodala kako su aktivni u povlačenju sredstava iz EU fondova te kako su posljednje tri godine uspjeli ostvariti 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda. Svoja će iskustva prenijeti i članovima u Koprivnici kako bi financijama koje ostvare preko projekata još više poboljšali standard umirovljenika.

Također, župana i suradnike pozvala je na svečanu sjednicu Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske koja će se održati 24. rujna čime će se obilježiti 75. godina osnutka i djelovanja, priopćili su iz županijske uprave.

Najnovije objave