Četvrtak, 28. rujna 2023.

Križevački nogometaši marljivo se pripremaju za nastavak prvenstva u Trećoj ligi

Dopredsjednik Mijić otkrio je da igrači na probi nisu zadovoljili jer nitko ne odskače od njihovih nogometaša u školi nogometa pa nekih promjena u sastavu nema

- Advertisement -

Iza nogometaša Radnika Križevci, jesenskog doprvaka Treće nogometne lige Sjever, sedmodnevni je pripremni period odrađen na otoku Pagu i to od 6. do 12. veljače. Paškom pripremnom ciklusu odazvali su se svi igrači, tako da su trener Anthony Pavlović i njegov pomoćnik Davor Cigler imali mogućnosti za različitu dinamiku treninga, kao i taktičkog uvježbavanja.

U tom periodu odigrali su i dva pripremna susreta. Prvo su gostovali u Novalji, gdje su protiv istoimenog domaćina u večernjem terminu slavili s 2:1, a oba pogotka za Purgere postigao je Leon Lacić Klarić. Potom je uslijedio susret protiv NK Polače, a u tom susretu, iako teških nogu, Radnikovci su bili poprilično raspoloženi te su slavili sa 7:1. U tom susretu hattrick je postigao Mihael Mladen, a u strijelce su se još upisali Marko Stubičan, Gabriel dos Anjos, Goran Dlesk i kapetan Hrvoje Mladen.

Luka Vuk u akciji
Luka Vuk u akciji // Foto: NK Radnik Križevci

Minula dva tjedna Križevčani ponovo treniraju na domaćem travnjaku i do danas su odigrali  još jedan pripremni susret, i to protiv Bilogore 91 te upisali pobjedu od 2:0. Susret se igrao na Gradskom stadionu u Bjelovaru, a strijelci su bili Hrvoje Mladen i Šimun Šabijan. U subotu je na rasporedu susret u Sesvetskom Kraljevcu protiv istoimenog domaćina.

- Advertisement -

No, ono što je možda posebno zanimljivo u svlačionici Radnika nakon gotovo jednomjesečnog ciklusa nema kadrovskih promjena. Ronaldo Rengel nastavio je svoju karijeru u Ferdinandovcu, u prošlom broju spomenuli smo kako Radnik neće moći računati na Luku Tihelku, koji odlazi na stručno usavršavanje u Dansku, a igrači koji su bili do sada na probi nisu zadovoljili apetite trenera Pavlovića, kao i Vitomira Mijića, dopredsjednika kluba i jednog od glavnih ljudi za kadrovska pitanja.

Vitomir Mijić
Vitomir Mijić, dopredsjednik NK Radnika Križevci // Foto: Zvonimir Markač

– Najbliže ostanku bio je jedan od Ukrajinaca. Međutim, dobio je bolju ponudu iz Latvije te je prije par dana otišao na probu u jedan tamošnji prvoligaški klub. Što se tiče ostalih igrača koji su prošli kroz svlačionicu, u razgovoru s trenerima došli smo do zaključaka da niti jedan od tih igrača nije bolji, odnosno ne odskače od onoga što trenutačno imamo u rosteru juniorsko-kadetske postave. Stoga, vodili smo se mišlju čemu dovoditi neke igrače, ako to imaš u svojem dvorištu. Tako da je bolje da naša djeca, koju godinama ovdje odgajamo i čekamo, dobiju priliku se nametnuti ili okušati u seniorskom nogometu, nego netko izvana. Dakle, svatko tko dođe, sa strane kako bi rekli, mora odskakati od većine naših igrača i biti odmah u konkurenciji za prvih jedanaest. Ostalo nema smisla – detaljno je pojasnio Mijić.

Trener Pavlović konstatirao je kako je zadovoljan s dosadašnjim dijelom priprema.

– Manje-više sve ide sve po planu. Osim sitnih ozljeda, koje su normalne za pripremni period, većih povreda ili odstupanja u trenažnom procesu nije bilo. Pripreme su duge zbog toga što prvenstvo počinje tek sredinom ožujka, a računali smo da će isto krenuti krajem veljače, pa se osjeti i određeni zamor kod igrača, jer su željni natjecanja. No, sve je to u okviru onoga što smo i planirali – kazao je Pavlović. Radnik prvenstvo otvara na gostovanju u Koprivnici.

Glavni trener Purgera Anthony Pavlović i njegov pomoćnik Davor Cigler// Foto: NK Radnik Križevci
Glavni trener Purgera Anthony Pavlović i njegov pomoćnik Davor Cigler// Foto: NK Radnik Križevci
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti