Petak, 24. svibnja 2024.

Mali leteći medvjedi besplatni na YouTube kanalu Zagreb filma

Ne sumnjamo kako će se letećim medvjedićima najviše razveseliti najmlađi, ali i mnogi nostalgičari za nekim boljim svijetom

- Oglas -

Zagreb Film na svoj YouTube kanal postavio je crtani film “Mali leteći medvjedi” kojeg su zajedno stvorili Oscarom nagrađivan Dušan Vukotić, Pero Kvesić i Neven Petričić te je jedan od najpopularnijih crtanih serijala početkom 20. stoljeća na jugoslavenskom prostoru, ali i šire.  Zahvaljujući Vukotićevim poznanstvima, koprodukcija je ostvarena i s Kanadom, a prikazivao se i u Njemačkoj, Francuskoj, Kini i mnogim drugim zemljama.

Mala, slatka bića, leteći medvjedići žive u šumi u koju nikad nije stala ljudska noga, a  predvodi ih mudri medvjed Platon, a tu je i sova po imenu Grga koja daje korisne savjete. Najpoznatiji medvjedići su Dado, Tina, braća Joško i Janko te blizanke Jasmina i Latica. Njihovi neprijatelji su lisice Smradac i Smucalo, zmija Sliniša i pauk Grozela koji svakodnevno zagađuju šumu otpadom te tako stvaraju velike probleme za leteće medvjediće koji brinu o očuvanju okoliša.

Ne sumnjamo kako će se letećim medvjedićima najviše razveseliti najmlađi, ali i mnogi nostalgičari za nekim boljim svijetom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti