Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Ministar Radovan Fuchs posjetio gradilišta u Svetom Petru Orehovcu i Koprivnici

Osim Općine Sveti Petar Orehovec, nove će dvorane dobiti općine Sveti Ivan Žabno, Rasinja i Kloštar Podravski, dok je u Kalinovcu dovršena postojeća dvorana

Preporučujemo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, u pratnji državnog tajnika Stipe Mamića, posebnog savjetnika Bože Pavičina i tajnice Kabineta ministra Kristine Gerber Sertić, danas je boravio u službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kako je izvijestio Ured župana, ministar je posjet Županiji započeo u Općini Sveti Petar Orehovec gdje je obišao gradilište nove školsko sportske dvorane vrijedne 21 milijun kuna.

Tamo su ga dočekali župan Darko Koren, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, načelnik Općine Franjo Poljak, ravnatelj škole Stjepan Lučki te predstavnici izvođača radova, tvrtke Radnik d.d.

Župan je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova, dodavši kako se ukupno na području županije trenutno gradi pet takvih dvorana, u partnerstvu s općinama, kojima je zahvalio na konstruktivnoj suradnji. Osim Općine Sveti Petar Orehovec, nove će dvorane dobiti općine Sveti Ivan Žabno, Rasinja i Kloštar Podravski, dok je u Kalinovcu dovršena postojeća dvorana.

Projekt je ukupno vrijedan oko 70 milijuna kuna, zajedno s opremanjem dvorana, a koncept je takav da gradnju s 50 posto financira općina, a s 50 posto Županija kada je riječ o pedagoškom standardu. Iznad pedagoškog standarda, općina određeni sadržaj sama financira.

Nakon obilaska dvorane, ministar Fuchs posjetio je Društveno-kulturni centar koji je nastao na temelju EU projekta “Kuća ideja – prostor zajedništva”, a radni posjet Županiji nastavljen je obilaskom Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici.

Taj je projekt, koji ima dvije komponente, ukupno vrijedan također 70 milijuna kuna, u čemu Županija sudjeluje s 12 milijuna, dok su ostalo sredstva Europske unije. Radovi napreduju prema planiranom rasporedu, a kroz projekt će se stvoriti optimalni uvjeti za suvremeno srednje strukovno školstvo 21. stoljeća.

Uz vrhunski opremljene prostore u Koprivnici i Đurđevcu te nove obrazovne programe prilagođene potrebama tržišta rada, planira se povezivanje obrazovanja i gospodarstva te povećanje interesa mladih za strukovna zanimanja, ističu u Županiji.

Obrtnička škola Koprivnica
Radovi na dogradnji Obrtničke škole Koprivnica // Foto: kckzz.hr

Radovi na Obrtničkoj školi u Koprivnici vrijedni su oko 24 milijuna kuna, a ministru, županu i suradnicima u obilasku su se pridružili zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Darko Masnec, ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić, ravnateljica koprivničke Srednje škole Manuela Gregurić i predstavnik izvođača radova – član Uprave tvrtke Radnik d.d. Mario Biljan.

Ministar Fuchs izrazio je zadovoljstvo obilascima i predstavljenim projektima te je županu Korenu i suradnicima poželio njihovu uspješnu realizaciju.

- Advertisement -

Najnovije objave