Četvrtak, 29. veljače 2024.

Miris i okus domaćih proizvoda, lovno kulinarstvo, ples i oldtimeri u središtu Čakovca

U centru Čakovca održan je sajam proizvoda međimurskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su prezentirali kvalitetnu ponudu domaćih proizvoda

- Oglas -

Nekoliko je manifestacija i događanja obilježilo zadnju subotu u travnju u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije.

Bez sumnje je to bila svečana sjednica Skupštine Međimurske županije povodom 30 godina djelovanja i razvoja, a kojoj su u prepunoj dvorani Centra za kulturu prisustvovali brojni visoki gosti – predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, te bivši hrvatski predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić.

Članovi Lovačkog saveza Međimurja i ove su godine u okviru Dana županije pripremili i podijelili tradicionalni gulaš, ali i roštilj.

- Oglas -

U centru Čakovca održan je sajam proizvoda međimurskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su prezentirali kvalitetnu ponudu domaćih proizvoda.

Oldtimer klub Međimurje je organizirao impresivnu izložbu oldtimer vozila – motocikala, automobila, kamiona i drugih vozila proizvedenih prije 30 godina i više, te su brojni posjetitelji uživali u povijesnoj baštini tehničke kulture Međimurja.

Posavec i Milanović
Matija Posavec i Zoran Milanović // Foto: Međimurska županija

 

Uz Svjetski dan plesa, članice Plesnog studio Teuta iz Čakovca svojim sjajnim koreografijama nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Djelatnici Zavoda za Hitnu medicinu Međimurske županije brojne posjetitelje informirali su o važnosti njihova rada, te im mjerili tlak i glukozu u krvi.

- Oglas -

Zanimljivo je bilo i na štandu ‘Međimurske prirode’.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti