Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Mons. Ivan Miklenić nakon 40 godina odlazi iz Glasa Koncila

Zamjenjuje ga Branimir Stanić koji postaje glavnim urednikom Glasa Koncila i vršiteljem dužnosti direktora Glasa Koncila

Preporučujemo

Nakon 23 godine predanog rada kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i arhiđakon Zagorskog arhiđakonata mons. Ivan Miklenić na vlastitu molbu, s 31. kolovoza, odlazi s funkcije glavnog urednika Glasa Koncila i vršitelja dužnosti direktora Glasa Koncila.

Zamjenjuje ga Branimir Stanić koji postaje glavnim urednikom Glasa Koncila i vršiteljem dužnosti direktora Glasa Koncila, donosi Hrvatska katolička mreža.

Naime, odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u srijedu, 22. srpnja, došlo je do imenovanja i razrješenja službi u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Inače, Miklenić je kao novinar u Glasu Koncila proveo punih 40 godina.

Autor je brojnih izvještaja, reportaža, intervjua, formativnih, polemičkih i drugih članaka u Glasu Koncila, a najprepoznatljiviji je po svojim uvodnicima. Autor je oko 400 odgovora u rubrici „Naši razgovori“ te više od 600 komentara. Radove je objavio i u više domaćih i inozemnih crkvenih časopisa. Više znanstvenih i stručnih radova objavio je u različitim zbornicima, a objavio je i više predgovora i pogovora u knjigama drugih autora. Bio je sudionik znanstvenih simpozija o kardinalu Franji Šeperu i o zločinima komunizma u organizaciji Matice hrvatske te sudjelovao kao predavač na više međunarodnih medijskih susreta. Nastupio je na više kolokvija, tribina, stručnih skupova, okruglih stolova, medijskih tečajeva i slično. Uredio je više knjiga i zbornika, piše Hrvatska katolička mreža.

- Advertisement -

Najnovije objave