Ponedjeljak, 23. svibnja 2022.

Mrđen uoči Dortmunda: Možemo konkurirati ako ostanemo dobri u obrani i riješimo njihovu tranziciju

Preporučujemo

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen najavio je gostovanje kod Borussije Dortmund u 6. kolu Lige prvakinja. Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 31. listopada s početkom u 14 sati uz prijenos na Arena Sportu 2.

– Borussia je dobra, skupila je pet bodova. Tjelesno su moćna ekipa, dobro trče. Mijenjaju pet vanjskih koje su sve silno agresivne, a igra s pivotom im je jako dobra. Ako riješimo njihovu tranziciju i ostanemo dobri u obrani, onda smo konkurentni u utakmici – smatra Mrđen.

Igračice koje nisu bile u sastavu za Trogir su upitne za nastup u Njemačkoj. Konkretno, izvan stroja su bile Irina Stelmah, Dejana Milosavljević, Ana Buljan i Nikolina Zadravec.

– Ako budemo bez njih, bit će nam puno teže.

Otkrio je novi Podravkin trener i da je u četvrtak popio kavu sa svojim prethodnikom Nevenom Hrupecom.

– Svaki trener ima nešto svoje, svoj sustav koji mu je u životu nešto rezultatski donio. I orkestar u kojem su svi vrhunski glazbenici netko treba uglazbiti. Mislim da nam treba malo vremena da se posložimo na način kako bih ja htio. Ne kažem da ono što je bilo prije nije valjalo, nego se jednostavno moramo naći, moram procijeniti kome koja pozicija najbolje odgovara, pa da onda to dovedemo do nekog automatizma.

Je li gostovanje u Dortmundu ključno za prolaz skupine u Ligi prvakinja?

– Rejtingom su ispod Bresta i Ferencvaroša, a za Budućnost se znalo u kakvom će biti sastavu. Kad se gleda nominalno, onda je Borussia bila ta, ali je pokazala da i ona ima svoju ambiciju, o čemu svjedoči i pet osvojenih bodova. Naravno da mi ne idemo na tako dalek put samo da vidimo Njemačku i vratimo se, imamo i mi svoje ciljeve.

Laa Franušić u ogledu s Borussijom Dortmund u ožujku prošle godine // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Je li prednost to što oni ne znaju za što da se pripremaju?

– Moguće je. Da sam na mjestu kolege iz Dortmunda, ne znam koje bih snimke gledao, jer ne bih znao što me može dočekati. To može biti jedan od aduta na našoj strani.

Kako izbjeći ponavljanje velikog broja tehničkih pogrešaka?

– Dvije-tri stvari utječu kad u utakmicu kreneš loše. Jedna od njih je velika želja, druga je veliki strah. Na kraju tu to dvije krajnosti koje završe jednako, tehničkim greškama. Nije nitko toliko tehnički inferioran da mu se događaju te pogreške, ali kad one krenu na početku, onda se stegne ruka. Možda je to pitanje za našu kapetanicu Larissu Kalaus, ali ne kao igračicu, nego kao psihologinju. Treba doći samopouzdanje, trebamo vjerovati u ono što radimo. I onda će biti pogrešaka, ali će ih biti manje i na neki način ćemo znati uzrok, pa ćemo ga ići popravljati – zaključio je Mrđen.

Lea Franušić uoči puta u Njemačku nudi optimizam.

– Odigrale smo ovog tjedna i utakmicu domaće lige, to nam je dalo priliku da se malo uvježbamo. Mislim da je ova ekipa protiv Esbjerga pokazala da može parirati svim protivnicima. U Dortmund idemo odigrati dobru utakmicu, nadamo se bodovima – rekla je Lea.

Koliko je zadovoljna minutažom koju dobiva?

– Naravno da sam zadovoljna koliko igram, a nisam ja tu da odlučujem o tome, nego trener. Tu sam da pružim sto posto na svakoj utakmici kad dobijem priliku, da odradim maksimalno i steknem povjerenje. A što se tiče moje igre u zadnjoj utakmici, zadovoljna sam, mislim da sam dobro odigrala u oba pravca. Tu utakmicu odigrali smo kao ekipa, nije se gledalo tko će koliko zabiti golova, i zato je bio takav rezultat.

Podravka - Esbjerg
Žestoka obrana Podravke Vegete u utakmici s Esbjergom u Koprivnici // Foto: Ivan Brkić/RK Podravka

Elena Popović najmlađa je od tri Podravkine kružne napadačice.

– Ostaje žal što protiv Esbjerga nismo osvojile bod ili dva, ali koštalo nas je prvo poluvrijeme. Veselimo se utakmici u Dortmundu, znamo da su dobra ekipa. Vuku brzi centar, jako vuku u leđa, na nama je da odigramo jako dobru obranu. One vole igrati jedan na jedan i dva na dva, igra s pivotom im je stvarno dobra. Želimo pobjedu, njoj se i nadamo, a na nama je samo da damo sve od sebe i da pružimo maksimalan trud – kaže Elena.

Kako ona gleda na svoju poziciju u ekipi?

– Mlada sam i treba mi puno minuta, isto tako mladoj igračici treba ‘prežvakati’ neke pogreške da bi se iskazala. Mi mlađe kroz hrvatsko prvenstvo skupljamo svoje minute i samopouzdanje. Na to gledam kao dobru borbu, konkurencija je dobra, a na meni je samo da dam sve od sebe, da se borim u svakoj sekundi bilo koje utakmice i da pokažem da mogu, bez obzira na godine.

Što ćemo s tom ‘psihologijom’, kako to popraviti za Dortmund?

– Psihološki plan? Svatko mora misliti za sebe. Mi smo ekipa, ali svaka igračica u svojoj glavi mora biti čista i sve si posložiti da bi ta utakmica dobro izgledala. Onda treba skupiti glave i pokazati najbolju ekipnu izvedbu – smatra Elena Popović.

- Advertisement -

Najnovije objave