Petak, 19. srpnja 2024.

Na manifestaciji Šetnja kroz naivu u Hlebinama predstavljen projekt Amazon of Europe Bike Trail

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi)

- Oglas -

U organizaciji udruge Stari zanati u Hlebinama je 28. i 29. kolovoza održana treća po redu manifestacija Šetnja kroz naivu, na kojoj su predstavnici Koprivničko-križevačke županije promovirali projekt Amazon of Europe Bike Trail.

Turističko-edukativna manifestacija Šetnja kroz naivu predstavlja naivnu umjetnost, stare zanate i kulturnu baštinu Podravine, no dio manifestacije također je i promocija prirodne baštine te gastronomije i sporta.

Projekt Amazon of Europe Bike Trail
Foto: kckzz.hr

Događaj je koncipiran kao sajam naive pa su na mjestu događaja, ali i u cijelim Hlebinama predstavljeni brojni naivni umjetnici i njihova umjetnička djela.

- Oglas -

Kako je hlebinsko područje jedno od najatraktivnijih točaka na južnom dijelu biciklističke staze Amazon of Europe Bike Trail na ovoj manifestaciji, 28. kolovoza, predstavljena je novo uspostavljena ruta te sam projekt.

Uz promociju projekta, održana je i kros utrka Naiva trail koja je dijelom prolazila i rutom europske Amazone kod Hlebina.

Brojni posjetitelji, prije svega rekreativci, informirali su se o projektu biciklističke staze duge 1250 km koja se proteže kroz pet država, od Austrije, preko Slovenije, Mađarske i Hrvatske do Srbije, prateći rijeke Muru, Dravu i Dunav.

Projekt Amazon of Europe Bike Trail
Foto: kckzz.hr

Prisutni su upoznati kako je opremanje biciklističke rute završeno te kako će od rujna cijela ruta biti i službeno stavljena u funkciju. Ruta je isto tako opremljena i na području Koprivničko-križevačke županije, na etapama S6, S7 i S8 (od Preloga do Pitomače), a u što je uloženo oko 590.000 kuna te je postavljen ukupno 121 prometni znak, kao i informacijske table i odmorišta.

Posjetitelji su bili veoma zainteresirani za detalje o ovoj ruti, koja se bazira na rekreativno bicikliranje područjem prirodnih ljepota rijeka, a za njih su pripremljeni promotivni materijali o ruti i pokloni.

- Oglas -

Po prezentiranju projekta, uslijedila je utrka 1. Naiva trail dužine 8500 metara, nakon čega je uslijedilo proglašenje pobjednika i prigodno druženje, istaknuli su iz županijske uprave.

Projekt Amazon of Europe Bike Trail
Foto: kckzz.hr

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, možete se pretplatite na službeni newsletter.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti