Subota, 15. lipnja 2024.

Na tradicionalnoj Biciklijadi međimurskim putevima sudjelovalo oko 1800 zaljubljenika u biciklizam

Više od 160 kilometara staze te najduža staza koja je obišla sva veća mjesta u Međimurju uključuje Kotoribu, Donju Dubravu, Svetu Mariju, Donji Kraljevec, Prelog, Goričan, Domašinec, Orehovicu, Malu Suboticu, Čakovec, Pušćine, Macinec, Gornji Mihaljevec, Lopatinec, Štrigovu, Sveti Martin na Muri, Podturen i Mursko Središće

- Oglas -

Tradicionalna jednodnevna sportsko-rekreacijska manifestacija „BIMEP – biciklima međimurskim putevima“, organizirana povodom Dana Međimurske županije, Svjetskog dana zdravlja i Dana planeta Zemlje i ove je godine održana u nedjelju.

Na području cijelog Međimurja više od 1800 sudionika 17. BIMEP-a, posjetilo je 19 punktova na području Međimurske županije. Start je bio moguć sa svakog ulazno – izlaznog punkta te su se svi građani mogli uključiti u bilo koje vrijeme u periodu od 9 do 18 sati.

Više od 160 kilometara staze te najduža staza koja je obišla sva veća mjesta u Međimurju uključuje Kotoribu, Donju Dubravu, Svetu Mariju, Donji Kraljevec, Prelog, Goričan, Domašinec, Orehovicu, Malu Suboticu, Čakovec, Pušćine, Macinec, Gornji Mihaljevec, Lopatinec, Štrigovu, Sveti Martin na Muri, Podturen i Mursko Središće.

- Oglas -

Djeca i mladi s invaliditetom u okviru projekta „No boundaires“ biciklirali na BIMEPU

Djeca i mladi s invaliditetom pod stručnim vodstvom kineziologa i pratnjom roditelja te volontera uključili su se u ovogodišnji BIMEP. Grupa od 14 djece i mladih s invaliditetom i teškoćama u razvoju na BIMEP se uključila vlastitom rutom dugačkom 12,6 km, a sastojala se od 4 punkta: Čakovec – Nedelišće – Strahoninec – Čakovec, a duga je 12,6 km. Za sigurnost grupe brinuli su se kineziolozi Natali Žigo Štefulj, Tanja Mesarić Novak i Milivoj Bujanić te volonteri, a cijelim putem bila je osigurana policijska pratnja.

Foto: Međimurska županija

Na tandem biciklima biciklirali su članovi Udruge slijepih Međimurske županije s pratnjom, a koristilo se i specijalizirano vozilo prilagođeno osobama u invalidskim kolicima, kao i tricikl. Ukupno tridesetak sudionika u BIMEP se uključilo u okviru projektnih aktivnosti na projektu Erasmus+ SPORT „No boundaries“ te se radi o četvrtom organiziranom sportskom eventu namijenjenom osobama s invaliditetom.

Bitno je napomenuti da je na ovogodišnjem BIMEP-u prema dobivenim informacijama Policijske uprave Međimurske i Hitne, tijekom cijelog dana nije bilo intervencija.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

- Oglas -

*Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s Međimurskom županijom

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti