Nedjelja, 21. travnja 2024.

NATO demantirao Plenkovića i Banožića: ‘Dron koji je pao na Zagreb nije bio naoružan’

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović pozvao je pak premijera Andreja Plenkovića da "obuzda suradnike da ne lupetaju o rezultatima istrage" pada bespilotne letjelice dok ona ne bude gotova

- Oglas -

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas kako dosadašnje indicije ukazuju na to da dron koji je pao na Zagreb nije bio naoružan i da se nije radilo o oružanom napadu, izvijestila je Hina.

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović pozvao je pak premijera Andreja Plenkovića da “obuzda suradnike da ne lupetaju o rezultatima istrage” pada bespilotne letjelice dok ona ne bude gotova.

Naime, ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak je izjavio kako je besposadna letjelica koja se srušila u širem centru Zagreba na sebi imala i ekploziv, odnosno da je nosila aviobombu, a njegove je navode kasnije potvrdio i Plenković.

- Oglas -

– Istragu vodi obavještajna pukovnija, ljudi koje poznajem, to ne može raditi DORH i policija jer nemaju ta znanja. Kad pitate premijera bilo šta o kaznenoj istrazi on nema pojma, a ovdje zna sve. Njega držim razumnim, njegov ministar je izgubljen čovjek. Dođe tamo, stavi si uniformu, demižonku, lovačku kapu, priča o onome o čemu se ne priča. Kad su ovakve istrage, izvidi, ispitivanja u tijeku, pričekaš dok ne bude crno na bijelo. O tome ne govoriš ni ako si kemičar i balističar, a pogotovo ne ako si lažni doktor znanosti – rekao je Zoran Milanović, a prenosi RTL.

NATO je ovom tvrdnjom zapravo demantirao navode hrvatskih dužnosnika, pa se hrvatski narod s pravom može upitati kome da vjeruje na riječ u ovom slučaju.

Činjenica je da do danas nije utvrđeno tko je uopće i s kojim ciljem ispalio raketu koja samo pukom srećom nije nikoga ozlijedila ili usmrtila….

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti